.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zaterdag, 4 Februari 2012

250 die hards trotseren kou en sneeuw bij Twiskemolenloop

In de ruim 35 jaar dat de Twiskemolenloop bestaat, zal er zelden een meer winterse editie zijn geweest dan die van afgelopen zondag. Acht graden onder nul, de Westplas en de Breek stijf dichtgevroren en het Twiske één grote sneeuwvlakte. Vrijwel alle andere lopen in Nederland werden afgelast, maar het Twiskemolenloop-bestuur was dapper en gaf het groene licht.

21e eeuwse Ötzi  
Maar het werd wel een andere loop dan normaal. De 16,1 kilometer en de halve marathon werden geschrapt. Die gaan langs de onbeschutte noordkant van ’t Twiske en daar lag zoveel sneeuw, en was ’t zo glad dat hardlopen er niet verantwoord was. Bovendien zouden vrijwilligers daar na uren blauwbekken als een soort 21e eeuwse Ötzi  kunnen eindigen.

Daarom had Atletiekclub Waterland een ronde van ruim acht kilometer aan de zuidkant uitgezet. Grotendeels over paden die door recreatieschap ’t Twiske keurig sneeuwvrij waren gemaakt.

‘Meeuwen’ uit Volendam
Er stonden 250 die hards aan de start. Ze gingen allemaal tegelijk weg, en er werd geen officieel klassement opgemaakt. De echte bikkels liepen de ronde van acht kilometer twee of zelfs drie keer. De sfeer was apart want de atleten snapten dat ze deze dag aan een unieke Twiskemolenloop meededen.

Van de 250 lopers waren er ruim vijftig van loopgroep ‘De Meeuwen’ uit Volendam. Makkelijk herkenbaar aan de felgele shirts, en het niet te missen Volendamse accent. Met de Twiskemolenloop sloten zijn traditiegetrouw de onderlinge loopcompetitie af.

Thuisblijvers hadden ongelijk
Al met al was deze arctische Twiskemolenloop een succes, en eentje die de deelnemers zich nog lang zullen heugen. De thuisblijvers hadden dan ook ongelijk. U kunt alsnog sfeerproeven op www.acwaterland.nl

De vijfde en daarmee laatste Twiskemolenloop van dit seizoen vindt plaats op zondag 4 maart. De inschrijving is geopend

Foto's 4e Twiskemolenloop Menno Wilmans

Start bij de Twiskemolenloop

 

Door Marcel Kuiper
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017