.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 15 November 2015

425 Twiskemolenlopers trotseren najaarsstorm

Regen en zware windstoten, de weersberichten logen er niet om. Het zou een onstuimige Twiskemolenloop worden. Eentje met een emotioneel randje ook. Ter nagedachtenis aan Purmerrunner Frans Frelink, die tijdens de Jubileumloop in september onwel werd en daarna is overleden, werd een minuut stilte in acht genomen. Een indrukwekkend moment dat, zo kort na de aanslagen in Parijs, een diepere laag kreeg.

Tegenwind
Veel lopers spraken over de sterke wind op het parcours door het natuurgebied ´t Twiske, dat veel open stukken kent. Sietske Greeuw uit Amsterdam, snelste dame op de 10km, kon zelfs voorover leunen in de wind. Sommige lopers profiteerden van de wind, zoals Nanda Schell uit Alkmaar. Zij was blij verrast als snelste dame op de 16km te eindigen.

Jeugd
Voorafgaand aan deze editie van de Twiskemolenloop was de finale van de jaarlijkse scholenestafette. De Montessorischool ging er dit keer met de beker vandoor. Hoe belangrijk het is om als kind op een sportvereniging te komen kan ook Yoshi Groen beamen. De Amsterdamse loper en snelste heer op de 10km is ‘opgegroeid’ bij AC Waterland “Mijn moeder was lid van ACW, dus vanaf mijn 5e liep ik hier al rond”.

Purmerrunners
De Purmerrunner, een loopgroep uit Purmerend, waren met een groot aantal lopers aanwezig bij deze Twiskemolenloop om gezamenlijk de 10 kilometer te lopen, als eerbetoon aan hun loopmaat Frans. In een grote kring stonden zij tijdens de minuut stilte en als groep gingen zij over de finish. Een mooi gebaar en een symbool van verbroedering. You never walk alone klonk toepasselijk door de speakers van de atletiekbaan.

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 6 december.

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus