.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 7 Februari 2016

521 lopers aan de start van Twiskemolenloop (7 februari 2016)

De geur van erwtensoep komt je tegemoet bij binnenkomst van het clubgebouw van atletiekclub AC Waterland. Het is zondag 7 februari en de vierde Twiskemolenloop staat op  het programma. De wind is stevig maar de voorspelde regen blijft uit.

10 jaar Purmerrunners
De 10km is veruit de meest populaire afstand, met meer dan 180 lopers bij de start. Onder hen zijn  veertien mannen en vrouwen van de loopgroep Purmerrunners, zij vieren dit jaar hun tien-jarig bestaan. “Het is een mooie groep lopers” vertelt Angelique de Boer, “we lopen niet alleen samen maar hebben ook sociale uitjes. Zo belanden we jaarlijks na de loop in Zandvoort bij de Griek in Purmerend”.

Amsterdammers vinden Landsmeer
De 26-jarige Karlijn Stalenhoef komt als eerste dame binnen op de 16km met een tijd van 1.16.00. Regelmatig doet  de sportieve Amsterdamse loopjes in de omgeving en op deze zondag koos zij voor Landsmeer. De snelste dame op de 21km is ook uit Amsterdam afkomstig; de 46-jarige Sandra Springorum-Mast finisht op 1.33.15. “Het is fijn lopen hier, een mooi parcours”. Zij is in training voor de marathon van Rotterdam en loopt doorgaans alleen. Beide dames keren met een bos bloemen terug naar huis.

Running Blind
Running Blind is een organisatie voor hardlopers en Nordic Walkers met een visuele beperking. Zij lopen met een buddy. Al eerder ontving AC Waterland deelnemers van Running Blind aan de start.  Op deze zondag liep Theo Grabijn uit Amstelveen met zijn buddy Gerard de 16km in een tijd van 1.25.29. Theo vertelt “Mijn buddy loopt iets makkelijker dan ik, waardoor hij tijd en lucht over heeft om mij te vertellen waar we lopen en wat hij ziet. Het parcours door het Twiske is mooi vlak en zonder stoeprandjes. Dat is ontspannen lopen.”

Foto’s en uitslagen
Een vrijwilliger komt met koude handen de kantine in, op zoek naar een warme kom erwtensoep. “Het was koud vandaag. Maar het is dankbaar werk hoor!” Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is alweer de laatste van dit seizoen en vindt plaats op zondag 6 maart.  Lopers met een passepartout kunnen bij inlevering een dry fit-herinneringsshirt ophalen. Het voorinschrijven is geopend.

Door Selma Dag
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017