.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 3 Februari 2013

525 lopers aan de start van de Twiskemolenloop (3 februari)

Geen regen en geen sneeuw op deze vierde editie van de Twiskemolenloop van seizoen 2012/2013. Wel een krachtige zuidwestelijke wind, die de 525 lopers in het open veld van het Twiske parten speelde.

De 10-jarige Stijn Laamers van AC Waterland had er volgens eigen zeggen ook op de baan last van. “Het ging lekker, maar ik had harder gekund, als het minder gewaaid had.”  Hij werd 2e op de 1,5km.

Ook Anne Kirschenmann uit Amsterdam had het zwaar. Al bleek dat minder met de wind te maken te hebben; “ik ben vandaag jarig en wilde zó graag winnen”. Zij gaf daarom nét dat beetje extra, eindigde op de 10km. als eerste en ging naar huis met een bos bloemen.

Tanja de Groot liep de 5km ter voorbereiding op de halve marathon van Schoorl, volgende week. Vandaag liep zij samen met haar man, “maar volgende week is het ieder voor zich”. Tanja eindigde als eerste dame.

Hollende Bananen
Een aantal mannen verschenen aan de start van de 10km. in een opvallend geel shirt, met de sticker van een banaan als logo. De club uit Purmerend,  met de toepasselijke naam S.V. De Banaan,  is volgens loper Andries Bosma “ontstaan uit een aantal vriendjes die het leuk vinden om samen te hardlopen.” Deze heren toonden dat presteren en plezier hebben prima samen gaan.

De 30-jarige Leon van Leusden liet zijn tegenstanders ver achter zich op de 16km. Met een tijd van 57.39 minuten finishte hij ruim 8 minuten eerder dan de nummer 2, de eveneens 30-jarige Jelmer van Woesik.

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl . Op zondag 3 maart is alweer de laatste Twiskemolenloop van dit seizoen. Voor de lopers met een passe-partout ligt op deze datum het dry-fit herinneringsshirt klaar. Kinderen met passe-partout krijgen een katoenen variant.

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus