.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
woensdag, 29 Februari 2012

AC Waterland present bij AA-NK indoor junioren 2012

Het Nederlands Kampioenschap indoor junioren 2012 voor junioren AB werd gehouden op zaterdag 11 februari en zondag 12 februari in Omnisporthal te Apeldoorn.

Zaterdag liep Rosa een 400m bij de junioren A. De race liep zij vlak, geen last van verval, want de eerste ronde liep zij in eenzelfde tijd als de tweede. Ze behaalde een persoonlijk record van 1.02.75. Zij finishte als 5e in de serie en eindigde in het totale klassement 17e.
Zondag liepen Lotte en Rosa beide een 800m. Marco Eskes en de ouders van Lotte waren de supporters van AC Waterland. Lotte startte als eerste en zij moest haar laan met een andere atlete delen. Deze atlete was net iets sneller vertrokken, en hierdoor kwam Lotte niet helemaal goed uit de bocht. Ze bleef met de groep meelopen, maar ze kon haar passen niet goed uitstrekken. Tijdens de laatste 100 meter besloot Lotte om de andere meiden stuk voor stuk nog even allemaal in te halen, door gebruik te maken van haar lange benen, en dus grote stappen. Lotte werd eerste in haar serie met een tijd van 2.26.41. ‘Ik had harder gekund. Het voelt nog alsof ik niet alles gegeven heb. Binnenkort ga ik een keer meedoen aan een onbelangrijke wedstrijd waarbij het niet uitmaakt of ik het verpest. Hier ga ik dan proberen om vanaf het begin af aan super hard te lopen.’ Aldus Lotte. Lotte liep een nieuw indoor pr op deze zaterdag en was maar vier tiende van haar outdoor record vandaan. In totaal werd Lotte elfde van Nederland!
Rosa moest een half uur na Lotte starten, en moest in de eerste serie. Na 400m liep Rosa in vierde positie en na de bocht liep Rosa door naar een tweede positie. Deze plek heeft ze in de serie weten te behouden en finishte in een tijd van 2.22.73. Rosa haalde vier seconde van haar persoonlijk record af, die zij een maand eerder in Dortmund had gelopen. In het totale klassement werd ze zesde.

Het NKindoor was een goed ervaring voor beide AC Waterland atleten, en de komende maanden gaan Rosa en Lotte nog harder trainen om op het NK outdoor in juni nog meer van zich te kunnen laten zien.

Door Bezoeker
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus