.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zaterdag, 24 Juni 2017

ACW-er Dennis Kreetz haalt 66,9 km bij zesuursloop. Clubrecord!

Ultraloper Dennis Kreetz uit Oostzaan heeft zaterdag 24 juni een historische race gelopen. Bij een zesuurswedstrijd in de Haarlemmermeer vestigde de laller een clubrecord met maar liefst 66,9 kilometer. Onderstaand lees je zijn verslag.
 
Klokje Rond
 
De laatste jaren ben ik verslingerd geraakt aan ultralopen. Een kilometertje meer of minder, daar krijg ik geen vrees (meer) van, 50, 60, 70, 80, 90 of zelfs 100 km, kom maar op. Veters strikken en gaan! Na het vele trainen moet ik mezelf uiteraard eens in de zoveel tijd eens testen in een wedstrijd. Dat was vaak in een prachtige omgeving. Heuvels, bossen en velden. Geen meter vlak. Zwaar maar mooi. 
 
Nu wilde ik eens wat anders proberen: de 6 uursloop van Haarlemmermeer, afgelopen zaterdag. Kijken hoeveel je in 6 uur rennen kan afleggen. Zoveel mogelijk rondjes van 1900 meter aan elkaar rijgen. En zeg je Haarlemmermeer, dan weet je, zo vlak als een vers gemaaid kunstgrasmatje. Andere koek dan voorheen dus. Eitje? Dacht het niet. Navraag bij wat loopvrienden leerde dat de eentonigheid van dezelfde rondjes vooral mentaal zwaar is. Totaal geen afleiding van mooie uitzichten, kronkelende bospaadjes of kabbelende beekjes. In de plaats daarvan: asfalt en een stukje atletiekbaan. En dat 6 uur lang. U zegt, gekkenwerk. Ik zeg, een heerlijke uitdaging. 
 
Om 10:00 uur was het afgelopen zaterdag zover. Enkelband met chip om en hollen maar. Gevangene van mijn eigen race. De eerste rondjes gingen lekker. Heel lekker zelfs. Mijn tactiek was om het eerste deel van de wedstrijd flink gas te geven (12 km p/u) om vervolgens in het tweede deel een tandje lichter te schakelen en op de automatische piloot door te stampen. 
 
Maar wat bleek na 2 uur lopen? Nog zo fris als een hoentje. Huh? Verbazing. Nou, in dat geval dan maar de tactiek bijstellen. Gaan met die banaan tot je die onvermijdelijke eikel tegenkomt. De man die er eigenlijk altijd is en je vanaf de zijlijn opeens een hand geeft en toeslaat. Ja beste mensen inderdaad, ik heb het over de man met de hamer. Opdringerige nare vent. We zullen zien ventje! 
 
En de race? Na 42 km, marathon, kwam ik door in 3:38 uur. Zou ik vantevroren voor hebben getekend. Na 4 uur lopen stond de teller op 46 km. En toen? Ja hoor, daar was hij dan. De hamerman. Een moeilijke uurtje, dat vijfde. Gas terug en een klein stukje wandelen dus. Maar geen paniek, niks aan het handje. Het mocht van mezelf. In mijn kop was ik sterk, misschien wel het belangrijkste bij ultralopen. 
 
Ik was klaar voor het 6e en laatste uur. Nog even alles uit de kast halen. Al moet ik toegeven dat de rondjes me behoorlijk begonnen te vervelen nu. Nog een kwartiertje. Kom op! En dan opeens: de toeter. De 6 uur zitten erop. Lekker wegslenteren is er nog even niet bij. Stokstijf blijven staan is de opdracht. Nou vooruit, liggen mag ook. Waarom? De parcourswachten moeten je exacte afstand opmeten. De mijne is 66,917 km. En dat in 6 uur. Wow, ben ik supertrots op. Er zijn dagen dat ik minder loop. Boven verwachting goed gegaan, vind ik. Weer een grens verlegd. Puur voor mezelf. En nu? Een biertje. Heerlijk! 
 
En voor wat betreft de eentonigheid, die viel uiteindelijk best mee. Al met al een enorme opsteker voor mijn volgende project, de 100 km van Winschoten, 9 september. En hoewel het meeviel, hopelijk geen rondjes. Je zou er horendol van worden! 
 

 

Door Marcel Kuiper
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus