.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
woensdag, 21 Oktober 2015

ACW-er Guus Rodermans onder de drie uur in Amsterdam marathon

Eens in de zoveel jaar heb je er zo eentje: een jonge loper met een enorme bak talent. Bij de lallers doet pas sinds een paar maanden de Landsmeerder Guus Rodermans (23) mee. Hij heeft zich via vriend van de familie Paul van Hal bij de langeafstandlopers gemeld, en bereidt zich voor op de Amsterdam marathon.

Vanaf de eerste training is duidelijk dat Guus geweldig kan lopen. Maar het ontbreekt hem aan ervaring, zeker op de lange afstanden. De lallers - allemaal 40+ - zijn blij met zo'n aardige, jonge, getalenteerde gozer in hun midden, en voorzien Guus van de nodige adviezen. De rapste lallers wisselen elkaar bij de versnellingen af om de razendsnelle jonge hond enigszins van tegenstand te voorzien.

Afgelopen zondag was het zover: het debuut van Guus op de 'hele'. En dat ging uitstekend. Op de halve kwam hij door op 1:26:38, en zat dus prima op koers voor een tijd onder de drie uur. De laatste kilometers waren zwaar. Het weer was niet al te best, Guus leverde tijd in, en het zou nog spannend worden of hij de sub 3 zou halen. Maar dat lukte: 2.59.34!

Hier een link naar zijn tijden onderweg.

Gefeliciteerd, Guus. De lallers zijn trots op je. Je gaat ons nu weer verlaten omdat je andere grootse (reis)plannen hebt. Veel plezier, en wie weet tot kijk!

Door Marcel Kuiper
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017