.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zaterdag, 26 Mei 2012

ACW-masters actief in Den Helder

Op 13 mei was het weer de beurt aan de Masters (35+ers) van ACW om in de nationale competitie hun opwachting te maken. Ditmaal was de baan van AV Noordkop in Den Helder het strijdtoneel voor de tweede ronde van de mastercompetitie. Gelukkig was het weer ons goed gezind. Het was niet warm maar wel droog en zonnig en er stond een frisse wind op de baan.

ACW was vertegenwoordigd met één mannenteam en een combinatieteam ACW / AVTrias bij de dames. Bij de mannen streden 47 ploegen om een finaleplek en bij de vrouwen 27 ploegen. Nieuw dit jaar is het toepassen van leeftijdscorrectie ofwel age grading bij de puntentelling. Hierdoor worden de prestaties van met name de oudere deelnemers enigszins gelijkgesteld met die van de “jongere” masters.

Herenploeg

Om 11.00 uur startte het speerwerpen heren. Helaas moest ACW-er Wietze verstek laten gaan, vanwege de prioriteit die het kersverse vaderschap met zich meebrengt. Wel aan de start, ons ere-lid Cor Braak (wedstrijdlid van Veteranen Nederland), oudste deelnemer die inmiddels de 80 jaar is gepasseerd. Hij wierp de speer over de 25 meter en kwam daarmee dicht bij zijn nationaal record M80+) van 26.61 m, wat hij tijdens de eerste mastercompetitie in Wageningen vestigde.

Diem Kemper liet op de 100 meter zien nog over een explosieve start te beschikken, ondanks een koude tegenwind kwam hij tot een knappe 13.25 sec. Op de 400 meter liep onze voormalig nr. 3 van Nederland (M35+) 56.34 sec. en werd daarmee 3e in zijn serie (en 4e in totaal). Marco Eskes liep de 800 m in 2.14.26 m. Dat leverde de 3e tijd van de dag op. De 5000 meter heeft hij na deze inspanning laten schieten (ook omdat op dat moment het ploegenklassement niet meer speelde). Collega-hardloper Marco Roos liep in zijn serie op de 1500 meter naar een derde plaats in een mooie tijd van 4.49.58 m. Op de werponderdelen kwam Ivo Klooster in actie. De kogel belandde na 9.82 m in de bak. Met name het discuswerpen stemde tot tevredenheid met een beste worp van 34.58 m.

Good-old Peter van der Heyden leverde bij het hoogspringen misschien nog wel de beste prestatie van de ACW-ers door maar liefst 1.55 m hoog te springen. Het leverde hem wel een opkomende blessure op waarna hij besloot verspringen over te slaan. Zowel het hoogspringen, discuswerpen als de 800 meter waren goed voor puntenaantallen boven de 700.

Damesploeg

De damesmasterploeg heeft afgelopen zondag in Den Helder ook uitstekend gepresteerd. Er werden 1000 punten meer behaald dan in de eerste competitiewedstrijd. De combinatie Trias en Waterland Masters ( dames) eindigen als 10e landelijk. De twee atleten van Waterland in deze combinatieploeg deden het prima, Karin van der Heyden op de 100 (16.28 sec) zag haar trainingsarbeid van de afgelopen winter beloond. Op de 800 meter noteerde zij een goede tijd (3.05.82). Marloes de Graaf liet weer eens zien op veel onderdelen uit de voeten te kunnen. Waar wij haar kennen als speerwerpster en hoogspringster, deed ze deze dag mee met de kogel (7.97m). Het slotnummer de Zweedse estafette, gelopen door Astrid, Nicole,Mary (Trias) en Marloes (ACW). werd anderhalve seconde sneller gelopen dan de vorige keer. Coach Janny Barnhoorn (Trias) zei na afloop:” De kracht van deze Damesploeg is dat de ploeg op de volle breedte sterk bezet is. Wanneer alle onderdelen bezet zijn zit er volgend jaar zelfs nog meer in; we kunnen dan bij de eerste drie landelijk in de finale eindigen.” Dat belooft veel goeds.

Door Ivo Klooster
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus