.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 16 Oktober 2016

ACW sterk vertegenwoordigd bij de Amsterdam marathon

Na maanden van gezamenlijke voorbereiding, vele honderden trainingskilometers, bloed, zweet en tranen, en gevoelens die heen en weer slingerden van diepe wanhoop tot Himmelhochjauzende euforie, was het vandaag D-day: de Amsterdam marathon! Er stond een flink contingent ACW-ers aan de start. Een man of twaalf maar liefst, en ook één bevallige dame: onze beschervrouwe Birgit.

Er waren een aantal debutaten bij: Raymond van Bulderen, Alfred J. Mulder, Bassie Opheij, en Hoepie (aka The Great White Hope). Voor hen is zo'n marathon extra spannend, natuurlijk.

De lopers troffen prachtig weer. Volop zon, maar niet te warm. En onze helden en heldin deden het prima. Mystery guest Martijn Tuin knalde er effe 2.56 uit, ons Marc 3.10, en good old Paul van Hal liep zichzelf als 65-jarige in de top vijf van zijn leeftijdscategorie met 3.30. De rest ging ietsje minder hard, of ietsje meer minder hard, maar allemaal keurig gefinisht.

Alleen Bob moest afhaken met lichamelijke mailheur, helaas. Namens al je holvriendjes: beterschap, Big Bopper! En oh ja, onze Santa Birgitta kreeg een douw van een onoplettende loopster en belandde gehavend en bebloed op het asfalt. Maar na maanden tussen de lallers te hebben overleefd, lachte ze daarom en vervolgde haar weg.
 

Na afloop was 't groot foist in de ACW-kantine. De boel was opgevrolijkt door de grootste versierders onder ons, afgezien van een niet nader te noemen Tinderlokker. De gebroeders Schouten hadden Thais eten geregeld, en Harry Klaver blijkt de ideale spreekstalmeester voor al uw feesten en partijen, met zijn bekende ingetogen en rustige modus operandi.

Kortom, een geslaagd hol- en feestdaggie zo met z'n allen. Als Bob nou binnenkort ook weer meelalt, zijn we helemaal blij.

Volgend jaar wederom zo'n gezamenlijke hol-exercitie?!

 

Door Marcel Kuiper
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Crosswedstrijd 16 december

2e wedstrijd in de competitie 2017-2018

Twiskemolenloop

5 november, 10 december 2017
4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 september, 21 oktober, 18 november
16 december
Ten westen van het lint
23 september, 28 oktober, 25 november
23 december

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017