.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
maandag, 25 Juni 2012

ACWaterland actief met NK junioren in Breda

Op 1,2 en 3 juni werd er weer een NK Junioren A/B gehouden, en dit keer vond hij plaats in Breda. De gloednieuwe atletiekbaan met kantine van AV Sprint was dan ook, samen met het prachtige weer, een perfect decor voor deze wedstrijd.

 

Op deze wedstrijd zijn twee atletes van onze vereniging aan de start verschenen: Rosa Vermeulen, als Meisje A op de 400m, 800m en 1500m, en Lotte van Elst, als Meisje B op de 800m.

Lotte tijdens haar 800m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotte van Elst tijdens de 800m

 

Vrijdagavond 1 juni was Lotte als eerste van de twee aan de beurt op de 800m. Met haar net verbeterde PR stond ze midden in de deelnemerslijst, en had hierdoor ook een mooie serie om in te lopen.

De Meisjes B zetten er  vanaf het begin al meteen vaart achter, en maakten er geen boemelrace van. Uiteindelijk werd ze 4e uit haar serie met een mooi PR van 2.21.60, wat net genoeg was om als tweede en laatste tijd snelste door te gaan naar de finale. Dit kwam als een complete verrassing, omdat ze een week hiervoor nog een nieuw PR had gelopen van 2.24.40, en zij had dus niet gerekend op weer een grote verbetering.

Rosa Vermeulen verscheen vlak na Lotte aan de start voor ook een 800m. Zij had zich ingeschreven met een tijd van 2.22.41 en stond er ook prima voor. Helaas liep de race voor Rosa iets anders dan gepland. Zij kwam namelijk wel terecht in een boemelrace, waar het de atletes alleen maar om plaatsing voor de finale ging. De race begon extreem rustig, nog rustiger dan de MB’s, waardoor de groep goed bij elkaar bleef. Pas op de laatste 200m zette Nederlands kampioene Marije Wever een enorme eindsprint in. Helaas was Rosa hier niet op voorbereid, en was het voor haar en vele andere onmogelijk om bij te houden.  Uiteindelijk kwam zij als 6e over de streep met een toch ook mooie tijd van 2.25.48, maar helaas zonder plaatsing voor de finale.

Rosa Vermeulen aan de start

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rosa Vermeulen aan de start

 

De volgende dag waren de weergoden wederom goedgezind en stond er een stralend zonnetje aan de blauwe hemel.

Al om half 1 stond de 800m finale voor de Meisjes B op het programma, waarin Lotte dus ook verscheen. Met één valse start bleven er nog 7 deelneemsters over. Net zoals in de series was de race vanaf het begin af aan goed op tempo. De eerste 400m kon Lotte nog goed bij de groep blijven, maar toen het eerste rondje gepasseerd was, begon de koploopster toch te versnellen. Lotte probeerde nog bij te blijven, maar moest de voorste lopers toch laten gaan. Uiteindelijk kwam Lotte als 6e over de streep met wéér een nieuw PR van 2:18:39. Lotte’s NK zat er hierna op en kon tevreden zijn met haar nieuwe PR en haar zesde plaats.

Een uur later verscheen Rosa aan de start voor de 400m. Misschien nog wel nerveuser dan de dag ervoor nam zij plaats in haar startblokken. Haar start was prima. Ze liep een hele nette race en wist ook goed bij te blijven.  De laatste 100m had ze het wel zwaar, maar liep goed door. Met een tijd van 1:02:30 kwam ze als 4e over de streep, wat helaas net niet genoeg was voor een nieuw PR en de finale.

Op de laatste dag van dit NK verscheen Rosa voor de derde en laatste keer aan de start voor de 1500m. In een toch iets minder mooi weertje klonk het startschot. Rosa doet het op dit onderdeel de laatste tijd erg goed, met veel nieuwe PR’s. Wel wist ze van tevoren al dat ze op dit NK geen kans maakte op een medaille met dit onderdeel, en liep daarom alleen om een mooi PR te lopen.

Met een prachtige tijd en nieuw PR van 4:58:89 kwam zij als 12e over de streep. Dit is verbetering van 12 seconden van haar vorige PR! Alle reden dus om blij te zijn, en ook zij kon, na dit slopende weekend, tevreden naar huis gaan.

 

 

Door Lotte van Elst
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017