.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
woensdag, 1 Juni 2016

Aftrapbijeenkomst Amsterdam marathon

De afgelopen maanden volgden de lallers ieder zo hun eigen route naar het begin van de gezamenlijke opbouw voor de Road to Amsterdam. Dennis deed een ultraloop in Limburg, Niels liep de marathon van Londen, Bob deed wat korte wedstrijdjes voor de snelheid, Peter van Rij stapte op de fiets naar Italië, en Wijbrand is op hoogtestage in Bolivia. Pieter-Bas, Ron en Harry liepen een zware halve marathon in Monnickendam, en Marcel liep weer eens een blessure op.

Hoog tijd om de klokken gelijk te zetten en invulling te gaan geven aan de komende maanden voor de marathon van Amsterdam, die op 16 oktober plaatsvindt.

Met nog 4,5 maand voor de boeg, organiseerden we daarom een gezamenlijke bijeenkomst bij Loon Salarissoftware, die hun cursusruimte beschikbaar stelden. Paul trapte de bijeenkomst af en vertelde over trainen, blessures en blessurepreventie. Niels nam het stokje over voor het concrete trainingsschema en de overige marathonvoorbereiding. Ook tijdens vakanties zal een ieder zijn kilometers moeten maken, maar met name de laatste 15 weken zal er meer centrale regie op zitten door good old Pollie Hollie.

Deze informatieavond bood nieuwe inzichten, inspiratie, en vormde tevens een mooie interactieve aftrap over kennis delen tussen de ervaren lopers en de debutanten.

Uitgangspunt de komende maanden is proberen om zonder blessures een verantwoorde marathon te lopen, ieder op zijn eigen niveau. Gezelligheid, samen stevig trainen en een trainingsweekend zijn de ingrediënten die moeten leiden naar een succesvolle Amsterdam marathon voor zo’n 15 ACW-ers. We hebben er zin in!

 

 

Door Bob de Dood
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017