.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
maandag, 20 Oktober 2014

Cees Bakker volbrengt 40 marathons

Afgelopen zondag was de marathon van Amsterdam. Voor Cees was dit een hele bijzondere marathon. Als 73 jarige wist hij deze - weliswaar met veel moeite - te  volbrengen. Een zeer knappe prestatie.

Een marathon lopen blijft altijd een hoofdstuk apart. Je moet er hard voor trainen, je moet vele kilometers maken en dan nog weet je nooit hoe de marathon verloopt. Zeker na de 30 kilometer gaan er andere wetten spelen. De man met de hamer kan dan genadeloos toeslaan. Dat is afhankelijk van de vorm van de dag, afhankelijk van het weer, afhankelijke van de wind en vele factoren meer. Kortom elke blijft een knappe prestatie.

Zeker als je er 40 hebt gelopen. Cees, ooit begonnen bij de Lallers, is destijds snel gepakt door het marathon virus. Hij heeft op vele plaatsen een marathon gelopen. Amsterdam, New York en natuurlijk Terschelling. Zeker op Terschelling was hij de organisator van leuke weekenden voor vele acw-leden.

Cees bij de finish van zijn 40e marathon

Cees begeleid door zijn twee dochters en andere AC Waterland dames.

Afgelopen zondag was het dus de 40e. Als AC Waterland wilden we hem hier bij aanmoedigen. Elke 10 kilometer werd  Cees begeleid door 5 lopers. De organisatie van de Amsterdam Marathon werkte leuk mee en had ons 5 startnummers aangeboden. Cees ging rustig van start. Daar had hij een steady tempo van 1:12 op de eerste 10 kilometer. De tweede 10 kilometer zakte het tempo een beetje in en liep hij in 1:27. Nog niks aan de hand. Als Cees in dit steady tempo doorging zou hij onder de 6 uur finishen. Maar na een kilometer of 25 zakte het tempo verder in en zeker na de 30 begon de leeftijd zijn tol te eisen. Was dit nog wel verantwoord? Moest Cees niet opgeven? Nee Cees was resoluut. Hij wilde dolgraag de 40  marathons volbrengen. Uiteindelijk heeft hij de marathon volbracht. En dat is echt pure klasse. Want zo als ik al schreef, elke marathon heeft zijn verhaal. Maar deze marathon van Cees was een heel bijzonder verhaal.

Meer foto's

En de uitslag

De groep die Cees heeft begeleid zijn:LALlers  Piet Kelder
0-10,5 km Rien van Barneveld
  Peter Geraets
  Rene Schoen
  Niels Eering
WALlers Malcolm Henderson
10,5-21 km Menno Wilmans
  Constant Gras
  Rob van der Ploeg
  Alfred Mulder
Dames Jeltje Gras
21-31,5 km Marja Dreschler
  Marainne vd Wiele
  Dorien van Putten
  Alie Karman
Loopgroep 4 Nico Hemelaar
31,5-42 km Hangkam Man
  Mandy Kool
  Iris Stehmann
  Paul Spiertz
  Marieke Pauw
  Birgit Wagenmaker

 

 

 

Door Menno Wilmans
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017