.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
donderdag, 25 April 2013

Dennis Kreetz 7e bij 80 km-loop (!) Limburgs Zwaarste

Laller Dennis Kreetz uit Oostzaan heeft zaterdag 20 april een fantastische prestatie geleverd. Hij volbracht de loeizware ultra-trail 'Limburgs Zwaarste' (80 km), en eindigde nog bij de besten ook. Onderstaand zijn verslag.

Limburg zwaarste : 80 km afzienDennis Kreetz onderweg in Limburg Zwaarste
 
Ik had ooit wel eens van deze ultra trail in de Limburgse heuvels gehoord, maar nooit serieuze plannen gehad 'm te lopen. Tot vorige week dus. Een prachtige loop op deels onverharde paden door berg en dal rondom het drielandenpunt in Vaals. Wellicht de zwaartste ultraloop van Nederland. Kortom, een leuke uitdaging ! Lekker lang jakkeren door de bossen. Al zag ik wel op tegen de afstand, 80 km. Er zijn dagen dat ik minder loop !
 
Hoe hierop voor te bereiden? Ik had geen idee. Ik had al wat marathon-ervaring dus aan de hand van die trainingen ben ik aan de slag gegaan. Aanhaken bij mijn marathonmaten dus. Uiteindelijk had ik één 34 en twee 30 km wedstrijden in de benen ter voorbereiding. Maar ja, da's nog geen 80 km. Bleef een enge afstand dus. Gelukkig voelde ik me harstikke fit en zat het in het 'koppie' ook goed. Niet onbelangrijk bij duursporten, mentale fitheid.
 
Afgelopen zaterdag was het dan zover: de dag der dagen. Om 02:30 uur ging vrijdagnacht mijn wekker af, om 03:00 uur zaten we in de auto richting het zuiden. Ja ja, je moet er wat voor over hebben. Je bent masochist of niet. Om 06:00 uur was de start in Heerlen. Krantenjongens begonnen met hun wijk, wij met aan onze uitdaging. Vanaf het begin ging het gelijk de bossen in. Bergje op, bergje af, pffff. Oei, na 15 km (al) begonnen mijn bovenbenen al aardig te branden. Geen goed teken. Dit gaat 'm niet worden, dacht ik. Never. Gelukkig zorgde de prachtige en afwisselende omgeving voor de nodige afleiding. Ik voelde mijn pijnlijke benen niet eens meer. Wat bomen al niet kunnnen doen. Het tempo was inmiddels wel wat gezakt. Veel wandelen, vooral op de steilere stukken. Klauteren soms zelfs. En geloof het of niet, ik deed dit alles nog steeds uit geheel vrije wil. Ik had inmiddels wel mijn tactiek aangepast. Ik had besloten om van verzorgingspost naar verzorgingspost te lopen en dan maar te kijken hoe het verder zou gaan. De posten waren er om de 10 km, inclusief vlaaien, puddinkjes, frisdranken, chips, brood en koek. Geen straf om daar even bij te tanken dus.
 
Een ultra-loop verbroedert, ook over de grenzen. Zo ben ik een tijdje opgelopen met een Tjech. Daarna met twee vriendelijke Belgen: "Amai, wij kregen serieus last van lichamelijke ongemakken". Bij de pitsstop na zo'n 40 km kwam ik door op 4.28 uur. Hoopgevend. Ik voelde me zelfs beter dan aan het begin. De diesel begon lekker te lopen, alleen jammer dat sommige route-pijltjes nogal verscholen waren opgehangen met als gevolg dat ik een paar keer verkeerd was gelopen en ik deze kostbare meters weer terug moest afleggen. Zonde van de energie. Bij 50 km had ik mezelf een uitgebreidere stop beloofd. Schoentjes uit, lekker in het zonnetje zitten en beetje ontspannen. Zou ik het gaan halen? Aangekomen bij 60 km (6:40 uur geklokt) begon zowaar het geloof te komen dat ik het misschien wel eens zou kunnen gaan halen. Wow! Maar goed, nog steeds 20 km te gaan, in deze fase geen peuleschilletje. In de goede flow en cadans heb ik uiteindelijk de laatste 20 km volbracht. Hoe? Ik zou het niet weten. Mijn voeten deden enorm pijn. Ik had er graag twee nieuwe onder willen schroeven. Maar de missie was volbracht. Ongelooflijk, wat een kick. Mijn stemming kon niet meer stuk. Ik voelde me zelfs redelijk fris, relatief dan. Mijn eindtijd was 09:28 uur. Nog nooit zo apetrots geweest. Wat een dag, écht fantastisch. Mooie tocht, aardige mensen, goede organisatie, prachtige omgeving. Nog even en ik koop een huisje in Limburg. Zwaar was het zeker, maar de voldoening achteraf vergoedt alles. Echt alles. En nu? Volgend jaar de 100 km ?? Wie weet.
 
 
 
 

Door Verslag: Dennis Kreetz / Intro: Marcel Kuiper
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus