.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
woensdag, 15 Februari 2012

Derde cross AVCastricum

Van de grote groep ACW-atleten waarmee we aan het begin van dit cross-seizoen aan de start verschenen, zijn drie bikkels overgebleven met de laatste cross op 11 februari 2012. In een prachtig sneeuwlandschap op een camping in Castricum moest Fien van Berkel als eerste van ACWaterland aan de start verschijnen. Maar waar was Fien? Fien was te laat en zag haar groep vertrekken terwijl zij nog rustig naar de start aan het wandelen was. Alles moest plotseling in een stroomversnelling: overbroek uit, vest uit en snel achter de groep aan. Met misschien wel twintig seconde achterstand op de tegenstanders finishte Fien als zesde! Een wonderlijke, superknappe prestatie van Fien. Fien heeft zich geplaatst voor de finale!
De volgende start was van onze C pupil Fee Eising. Fee heeft bij elke start haar vingers in de oren, omdat ze anders misschien schrikt van het startschot. Zodra het startschot afgegaan is, laat ze eerst alle tegenstanders voorgaan, om ze daarna weer allemaal in te halen. Atlete Fee is zeer talentvol en liep als een hinde door de sneeuw heen en finishte als derde. Fee heeft net als Fien alle crossen meegedaan, en heeft zich ook geplaatst voor de finale die plaats vindt op 10 maart 2012 bij Clytoneus te Woerden.
En last but not least, startte Annika Klooster bij de pupillen A.1. Annika werd achtste en met dit resultaat heeft ook zij een ticket voor de finale weten te bemachtigen. Goed gedaan Annika!

In totaal hebben zes atleten zich geplaatst voor de finale van 10 maart. Ik zal iedereen opgeven voor de finale, ben je verhinderd? Meld dit dan tijdig bij mij: rosaver2@hotmail.com . De finalekandidaten zijn: Sjoerd Nicolai (pupillen A.2), Annika Klooster (pupillen A.1), Fee Eising (pupillen C), Fien van Berkel (junioren D2), Romee Nicolai (junioren C) en Rosa Vermeulen (junioren A). Ik wens iedereen veel succes met de finale en ter voorbereiding geef ik nog een crosstraining op 26 februari 2012 van half tien tot 11 uur ’s ochtends.

Het lijkt mij leuk als alle finale atleten een kort stukje schrijven voor het clubblad.  Het kan bijvoorbeeld gaan over het parcours, was het zwaar/makkelijk, vond je het crossseizoen leuk, en raad je het andere ACWaterland atleten aan om mee te doen.

Graag ook nog even aandacht voor de atleten en de ouders die niet zijn komen opdagen. Veel atleten zijn niet op komen dagen zonder zich te hebben afgemeld. Dit is niet acceptabel omdat de inschrijving de club per atleet geld kost. Mijn verzoek is als volgt: je opgeven voor een wedstrijd is prima, maar zorg er dan ook voor dat je aan de start verschijnt! Ook de ouders horen op dit punt het goede voorbeeld te geven aan de kinderen.

Rosa Vermeulen

Uitslagen derde cross

Naam

Categorie

Plaats

Afstand

Tijd

Fien van Berkel

Meisjes junioren D.2

6

1500m

6.50

Fee Eising

Meisjes pupillen C

3

1000m

5.46

Annika Klooster

Meisjes pupillen A.1

8

1500m

7.56

http://www.tigch.nl/cross/20112012/20120211_castricummidden/fotos/fotos.htm

Door Bezoeker
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus