.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 1 Februari 2015

Drie baanrecords aan flarden tijdens Twiskemolenloop

De organisatie van de Twiskemolenloop hield de weersberichten de afgelopen dagen goed in degaten: zou het zondag weer zo’n witte winterloop worden zoals in februari 2012? Niets was minder waar; voor de 547 lopers waren het prima loopcondities: weinig wind, niet te koud én droog. Drie baanrecords ging aan flarden op deze eerste februari: Op de 5km liep Marije te Raa (foto) bijna 3 minuten van het baanrecord af. Op de 10km snoepte Thomas Myman 17 seconden eraf en Esther Kalkman scherpte haar eigen baanrecord op de 16km aan met 6 seconden. Allen gingen zij met een waardebon van Runnersworld naar huis.

Tienermeisjes doen aan teambuilding
Een groep van zeven tienermeisjes komt hand in hand over de finish. Het blijkt het D1 team van hockeyclub FIT uit Amsterdam-Noord te zijn. Iris Baars vertelt "Wij doen dit naast de hockeytraining als extra conditietraining”. Haar teammaatje Ilja Tjeertes vult aan “We hadden afgesproken bij elkaar te blijven omdat je elkaar moet helpen als team.”  Een prachtig voorbeeld van hoe sport verbroederd.

16.000 euro bij elkaar gelopen
Ook een goed voorbeeld zijn de zes voetbalmaatjes uit Noord-Holland die een paar jaar geleden besloten samen te gaan hardlopen om geld op te halen voor The Hunger Project. Op deze Twiskemolenloop gaan er drie van hen in mooie sponsorshirts over de finish; José, Erik en Marcel. José Cubo vertelt “The Hunger Project is een hulporganisatie die honger bestrijdt, onder meer in Azië en Zuid-Amerika. Wij doen met zijn zessen aan zoveel mogelijk loopjes mee en laten ons sponsoren door ongeveer 70 sponsors. Dat verschilt van onze kinderen tot ondernemers. We hitsen elkaar op door staatjes bij te houden wie de meeste euro’s per kilometer heeft binnengehaald. Vorig jaar konden we meer dan 16.000 euro overmaken, een goed gevoel.”

Uitslagen
Alle uitslagen en finishfilmpjes zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen is op 1 maart. Voorinschrijving is mogelijk en makkelijk!

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus