.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
maandag, 11 November 2013

Drie parcoursrecords bij Twiskemolenloop

Bij de Twiskemolenloop van afgelopen zondag waren de weersomstandigheden nagenoeg perfect. Atleten zelf noemen het ‘zuurstofrijk weer’: weinig stof in de lucht door de regen, en bij iedere ademteug voel je de frisheid en energie je longen instromen. Bovendien stond er zondag weinig wind in ‘t Twiske, en was het zo’n 11 graden. Potentieel recordweer, en dat bleek ook wel.

Want op maar liefst drie afstanden werden er parcoursrecords gebroken. Seb Wals van Lycurgus verbrak op de 3 kilometer het record met maar liefst 40 seconden: van 12.11 naar 11.31. Zijn clubgenootje Emma Kant verbeterde haar eigen record op dezelfde afstand van 12.38 naar 12.05. Oud-AC Waterlander Jork Geraets liet ook zondag weer zien wat een groot talent hij is. Ogenschijnlijk moeiteloos danste de atleet naar nóg een parcoursrecord: 34.28 op de tien kilometer. Dat is bijna 17,5 kilometer per uur. De voorfietser had het dan ook zwaar op zijn huis- tuin- en keukenfiets.

Sport verbroedert
Op de 16,1 kilometer zagen de toeschouwers een spannende finish. De Landsmeerse langeafstandsloper Ivo Ruiter kwam zij-aan-zij met Najim Darabyou de atletiekbaan op voor de laatste 200 meter. Najim zette even stevig aan, en Ivo moest een paar meter lossen. En zo lagen ze pas de allerlaatste meters uit elkaar, nadat ze ruim 16 kilometer lang samen op liepen. Kop-over-kop, elkaar steunend en motiverend. Najim Darabyou: “De eerste kilometers bestond de kopgroep nog uit zo’n zeven atleten. Dat loopt niet lekker, dat zijn er teveel. Het loopt beter met twee of drie man. Daarom schudde ik even aan de boom, en alleen Ivo bleef bij me.” De atleten hadden elkaar ruim een uur lang tot grote hoogte gestuwd, schudden elkaar na de finish dan ook tevreden de hand, en analyseerden uitgebreid de wedstrijd. Een mooi voorbeeld van hoe sport verbroedert.

Volledige uitslagen
Aan deze Twiskemolenloop deden 546 atleten mee. De volledige uitslagen staan op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 8 december.

Door Bezoeker
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus