.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 23 September 2012

E.M.G. Behaalt eerste plaats goede doelen Dam tot Damloop

“E.M.G. rent met u mee”

De Dam tot Damloop 2011 zit er op, we hebben goed gelopen en de weken van routine nemen zijn intreden. Tegelijkertijd beginnen de periodes van overdenken en analyseren van het geen we gelopen hebben. Een 15de en 27ste   positie in de Goeden doelen loop.  Dit kan en moet beter, en ik besluit een team te gaan formeren dat beter moet en kan lopen dan het eerste team van 2011.

De trainingen met mijn maatje Niels (AC Waterland) gaan door, maar ook de gedachte bij het formeren van dit team. We moeten en zullen eerste worden voor de Lornah Kiplagat Foundation en het team van E.M.G. Steigerverhuur en Montage B.V. gaat dit realiseren. In 2011 hadden we als slogan, “E.M.G. loopt met u mee. Met onze ambitie om eerste te worden moet deze term daadkrachtiger zijn. En de geboorte van “E.M.G. rent met u mee” was een feit.

Het moment van benaderen, plannen, overleggen en het bepalen van de juiste strategie is daar. In overleg met Foundation voorzitter en directeur van “Le Champion” Cees Pronk worden de details doorgenomen.  De vorming van het team neemt grotere en definitievere vormen aan. Onze teamvorming neemt zelfs zulke vormen aan dat er besloten wordt een aantal lopers op individuele basis mee te laten lopen in de goede doelen loop. En alleen de beste, op basis van hun bekende tijden, in het team mee te laten lopen.  

Het moment suprême. Zondag 23 september 2012, de dag van de 28ste Dam tot Damloop is aangebroken. De lopers verzamelen in Den Ilp, om onder bezielende leiding van Michelle bij de pond afgezet te worden.  Ons team is goed getraind en volledig in vorm, hoop ik. Om 11.40 is onze starttijd om te vertrekken vanaf de Dam in Amsterdam en om het ruim 16 kilometer lange parcours van goed gevormde wegen, slingerende fietspaden en ongelijke klinkers weg te vreten. Het E.M.G. team doet dit dan ook met volle overgave en na 0:54:26 komt de eerste van het team over de finishlijn. De gelukkige is Richard Douma gevolgd door Harold van Doorn (0:56:11) en Richards loopmaatje Emiel Doorgeest (1:00:30).

We hebben wereld tijden neergezet, denken we, bovengenoemd is alleen nog op basis van de eigen tijden. We wachten onder het genot van een hapje en een drankje bij Bistrot Chez Etienne in Landsmeer op de uitslagen. Volgens de Dam App. op de mobiel komen de definitieve uitslagen om 18.30, volgens de meegebrachte laptop komen de uitslagen om 19.00 uur. Om omstreeks 18.15 krijgen we de eerste uitslagen in beeld. Het is dan een feit, Team E.M.G. heeft het geflikt, de eerste plaats in de goede doelen loop is binnen!

De feiten liegen er niet om. De team tijd is binnen de 5 uur, een record voor de goede doelen loop, een record voor het E.M.G. team, 4:58:32. De feestvreugde barst los, felicitaties en complimenten gaan over en weer.

Lornah Kiplagat, de geestelijk moeder achter de Lornah Kiplagat Foundation is zelf in Kenia voor werkzaamheden. Rond 19.15 gaat de telefoon, de muziek gaat uit, bestek wordt neergelegd  en de microfoon maakt zijn intrede. Lornah aan de telefoon, live vanuit Kenia om ons feliciteren met onze behaalde overwinning voor de Foundation. Dit is top! Dit is kicken! Hier doen we het allemaal voor!

Inmiddels heeft ook na deze Dam tot Damloop het normale leven zich weer hervat. Echter, de kriebels en plannen voor volgend jaar maken wederom zijn intrede! Gaan we wederom voor een verbetering en overwinning!?!

 

Evert Goldebeld


Facts:

Richard Douma    0:54:25, Harold van Doorn 0:56:11, Emiel Doorgeest 1:00:30, Martijn Tuin (ACW) 1:02:13, René Schoen (ACW) 1:05:13, Peter van Rij (ACW) 1:05:55, Dennis Kreetz (ACW) 1:06:38, Niels Eering (ACW)  1:06:46, Marc Dunnewijk (ACW) 1:08:06, Guido Couwenberg 1:16:00, Desley van Oijen 1:17:14, Evert Goldebeld (ACW) 1:21:58, Nabil Benali 1:27:10

 

 

Het team van E.M.G. Steigerverhuur en Montage B.V. vlak voor de start van “de goede doelen loop” ten behoeve van de Lornah Kiplagat Foundation.  Vanaf links boven; Marc Dunnewijk, Harold van Doorn, Emiel Doorgeest, Guido Couwenberg, Dennis Kreetz, Martijn Tuin, René Schoen, Richard Douma, Evert Goldebeld, Peter van Rij, Niels Eering, Desley van Oijen en Nabil Benali.

 

 

Door Evert Goldebeld
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus