.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 8 December 2013

Grote opkomst bij 192e Twiske Molenloop

Gelukkig was de Sinterklaasstorm deze zondag al weer voorbij gewaaid. Alhoewel er nog steeds een stevige wind op de dijk bij de molen stond, verschenen er op de 192e editie van de Twiske Molenloop maar liefst 563 lopers aan de start. ACW-voorzitter Paul Spiertz werd er bijna poëtisch van: “Waar kun je nu mooier lopen? Langs de molen en de bootjes, we hebben hier zelfs een eigen Magere Bruggetje”.

Finale 10-weekse beginnerscursus
Wellicht hebben de feestelijkheden van de afgelopen week de jonge lopers doen besluiten thuis te blijven, er verscheen opvallend weinig jeugd aan de start. Stijn Loomers van ACW vond het wel jammer dat hij zich aan niemand kon optrekken “dan had ik misschien nog wel harder gelopen”. Met 6.03 min. werd hij eerste op de 1,5 km. Op de 5km werd er gestreden tussen Tom Kleist en Krijn Schagen. Krijn “Vorige keer pakte ik hem nog, maar nu zette ik de versnelling te vroeg in.” Tom zag zijn loopmaat versnellen, greep in en ging als eerste over de lijn met een tijd van 17.46 min. ACW-loopster Rosa Vermeulen werd eerste dame op de 5km met 21 min. De lopersgroep die afgelopen september begonnen aan de 10-weekse cursus, sloten vandaag af met een 5km loop. De trainer liet hen hun eigen eindtijd voorspellen zodat zij leren zichzelf goed in te schatten. Een groot aantal van de lopers zal na deze cursus doorgaan met trainen bij AC Waterland.

Baanrecord gesneuveld
Een stuk of 55 Meeuwen van de gelijknamige lopersgroep uit Volendam streken neer in Landsmeer voor hun vaste prik: de 10-kilometerloop. Deze afstand is ver uit de meest populaire afstand, met 192 lopers. Ondanks de wind werd een baanrecord gelopen door Miriam van Reijen. De Amsterdamse loopster van Phanos werd eerste met 37.36 min. en ging niet alleen met de bos bloemen maar ook met een kadobon naar huis. Snelste heer op de 10km. was Ton Koning met 35.40 min. Ellen Krop zette haar tanden op elkaar voor een eindsprint op de 16 km-afstand. “Op 12 km. werd ik ingehaald. Ik dacht: Nu moet ik winnen ook” en zo ging zij als eerste over de streep met een tijd van 1.15.48. De snelste heer was Remco van der Kroon met 59.35min. Op de 21 km eindigden Lieuwe Bos (1.21.05) en Christine Tanguy (1.39.42) als eerste. Het was de eerste Twiske Molenloop van Christine uit Amstelveen. “Wat een mooie omgeving om in te lopen”. De ACW-voorzitter was het roerend met haar eens.

Uitslagen
Alle uitslagen en finishfilmpjes zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiske Molenloop vindt plaats in het nieuwe jaar, op zondag 2 februari.

 

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus