.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 3 Maart 2013

Grote opkomst aan de start van de Twiskemolenloop

“Wat een fantastisch weer om te lopen. En wat een mooie opkomst, 646 lopers aan de start van deze laatste Twiskemolenloop van het seizoen.” Paul Spiertz, voorzitter van ACW, reageert enthousiast. “En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: dank, dank, dank, aan alle vrijwilligers die deze loop keer op keer mogelijk maken. De Twiskemolenloop is toch een fenomeen in deze omgeving, al 35 seizoenen lang.” Het is waar, van heinde en verre komen elke winter de lopers naar het sportpark in Landsmeer voor een loop door het mooie Twiske.

Drie generaties
De 8-jarige Ruben Boolman kreeg drie generaties op de been vandaag. Samen met zijn moeder en zijn opa liep hij voor de tweede keer de 3km. Na de vorige loop wilde hij meteen lid worden van ACW. Zijn moeder vertelt “Mijn vader is een echte duurloper, al vanaf de eerste Dam-tot-Damloop doet hij mee. Ik als beginnend loper wilde graag met mijn vader en zoon samen een loopje doen. Mijn oog viel op de Twiskemolenloop. Mijn vader, die in juni 65 wordt, is ongelooflijk trots dat zijn kleinzoon nu ook op atletiek zit.”

De deelnemertjes van de kinderloop (1,5km) worden altijd allemaal beloond met een medaille. Hoe jonger zij enthousiast raken over sporten, hoe beter. Een voorbeeld daarvan is de 4-jarige Tim Steenbakker uit Amsterdam-Noord. Trots en tevreden bekijkt hij zijn medaille “Ik liep allemaal andere kindjes voorbij.”  

Vaste bezoekers
Bij de start van de langste afstand van deze dag, de halve marathon, arriveerde ook deze editie weer een groot aantal lopers van Run2Forty2, een lopersgroep die ter voorbereiding op de marathons van Parijs, Barcelona en Rotterdam aan het trainen zijn op lange afstandslopen. Ook wheeler Tim de Vries zagen wij terug. Eerder deze winter reed hij zijn eerste halve marathon door het Twiske.

De meest populaire afstand is de 10km. 213 lopers verschenen aan de start. De snelste heer was Roland Saalmink met 36.53. De snelste dame was Regina Homan met 48.47. Op de 5 km. was de snelste heer Arnod Berghuizen met 17.40. José van der Veen deed voor het eerst mee met deze loop, op aanraden van een collega, en eindigde als snelste dame met 20.13.

En zo kwam er weer een einde aan dit Twiskemolenloop seizoen. De lopers die zichzelf een passe-partout hadden aangeschaft ontvingen volgens traditie na afloop het herinneringsshirt, een blauwe dit keer. Ook dit seizoen is dat een ‘dry fit’ loopshirt. De kinderen met de passe-partout kregen een katoenen herinneringsshirt.

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl . De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 29 september.

Ook Starten met lopen?
Wil jij ook (weer) beginnen met hardlopen en nog voor de zomer vijf kilometer kunnen hardlopen? Op 20 maart gaat de nieuwe beginnerscursus van start, meld je aan bij AC Waterland!

 

 

Door Selma Dag
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017