.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 2 December 2012

Mallers trainingsweekend bijna ingesneeuwd

Sinds begin jaren 80 gaan de Mallers (midden-afstand-lopers) elk jaar op trainingsweekend. Zo ook dit jaar. De keuze was gevallen op de  Ardennen. Traditiegetrouw zijn er 5 trainingen in het weekend: één op de vrijdagavond 2 op de zaterdag en 2 op de zondag.  De laatste jaren schiet de vrijdagavond- training er bij in. Maar voor de rest gaat het elk jaar hetzelfde: Zo is er op zaterdagavond op het menu altijd macaroni/spaghetti. U vraagt zich af: “Oh lekker elk jaar een ander recept?” Nee! Altijd met uien, prei, gehakt en veel ketchup. Zo zijn er altijd op de zaterdagochtend-training 600tjes. Elk jaar weer. We willen gewoon niet anders.

De groep bestond dit jaar uit Mallers Marco Eskes, Menoes Geraets, met aanhang Rens Eising, Tim Roos, Diem Kemper, Frans Sietses, Menno Wilmans, en ex-Mallers (maar toch wel one of us): York Geraets met aanhang Keko en Jiri Kemper met aanhang Majelle en bij Majelle nog een inwendig mens waarvan verwacht wordt dat die over 2 maanden wordt geboren.

Zaterdagavond begon het opeens te sneeuwen en dat bleef het de hele nacht doen. Er was een pak van 20 cm gevallen. Maar spartaans als we zijn: de trainingen staan op het programma en er werd dus getraind door de prachtige sneeuw. De andere gasten van het ini-mini parkje (nabij Trois Ponts) probeerde wanhopig weg te komen. Maar de auto’s (met winterbanden) slipten weg. Gelukkig ging het later op de dag verder met dooien en hadden de Belgen de weg aangeveegd. We konden dus naar huis.

Tja, want anders hadden we langer moeten blijven. Niet dat het erg is voor ons werk of voor het thuisfront. Maar het is erg voor de traditie. Die kunnen we toch niet zo maar breken door een dag langer blijven?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog meer foto's gemaakt door Frans

Door Menno Wilmans
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017