.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 9 November 2014

Meer dan 600 lopers aan de start van Twiskemolenloop (9 november 2014)

Een zachte novemberzondag zorgde ervoor dat er snelle tijden werden gelopen op deze drukbezochte editie van de Twiskemolenloop. Neem bijvoorbeeld de 16 kilometer afstand. Meestal komt de eerste loper rond het uur binnen, zondag kwam na 55 minuten Michael Woerden als eerste over de streep. Ook de eerste dame op die afstand, Mariska Bouwer uit Alkmaar, was snel binnen met een tijd van 1.14. “Ik liep heel constant en had een maatje gevonden aan wie ik me kon optrekken”.

Stichting Regenboogboom
Een aantal lopers valt op door een kleurrijk bedrukt shirt. Zij blijken te lopen voor de Stichting Regenboogboom. Evert-Jan van Zandvoort is oprichter van de Nederlandse tak van de stichting en vertelt waar zij voor staat: “Wij bezoeken kinderen in ziekenhuizen die daar zijn omdat ze ziek zijn of gehandicapt. Wij willen ze een gevoel geven dat ze, ondanks hun ziekte, goed, sterk en bijzonder zijn. Ook steunen wij kinderen die het moeilijk hebben door een onveilige thuissituatie. Wij komen langs met een boom op wielen, en met liedjes of verhalen geven wij de kinderen een plek waar ze zich veilig voelen. Ook na ons vertrek kunnen zij die plek zelf weer terug vinden. Het is allemaal bedacht door een meisje van vijf, Holly uit Engeland, zij had leukemie. Zij had een droom over een regenboogbos waar ze gelukkig was. Na haar overlijden is de stichting in 1992 opgericht.”  Wie meer wil lezen over dit mooie initiatief kan terecht op www.regenboogboom.nl of www.droomdekentjes.nl

Slechtziende-loper zoekt maatje
Onder de lopers bevindt zich de 42-jarige Nyash Laan uit Zaandam. Zij loopt met een buddy, omdat zij slechtziend is. Zij zijn met een lintje aan elkaar verbonden. Haar buddy vertelt “Nyash kan op een parcours als dit prima lopen, er is geen verkeer en er zijn geen stoepjes. Je hoeft alleen te zeggen ‘we gaan nu naar links’ of ‘er ligt een tak’.” Nyash “Ik wil eigenlijk graag drie keer per week trainen, voor de halve van Schoorl. Helaas heeft de Stichting Running Blind nog geen loopgroep in Zaandam, dus moet ik eerst naar Alkmaar reizen, om te kunnen lopen. Dat lukt niet altijd. Het liefst zou ik een paar hardloopmaatjes in de buurt van Zaandam hebben, zodat ik vaker kan trainen.” Lopers die interesse hebben om haar maatje te worden moeten wel wat in hun mars hebben; Nyash is een snelle dame, want van Keniaanse afkomst, zij loopt de 16km in 1.25 uur.  Wie helpt Nyash naar de halve van Schoorl? Aanmeldingen kunnen via deze site: www.runningblind.nl/gezocht#565

Inschrijving Jubileumloop
Op zondag 27 september 2015 vindt de 200e Twiskemolenloop plaats. Van deze jubileumloop wordt een feestelijk evenement gemaakt. De speciale route van 42 kilometer gaat door het mooie Waterland en kan gelopen worden met één, twee, drie of vier lopers. Eén rennend, de rest op de fiets, waarbij de lopers elkaar afwisselen. Onderweg krijgen zij bij verschillende horeca-locaties lekkere hapjes geserveerd. Bij deze marathon gaat het niet om tijd, maar om plezier. Een leuke loop voor clubgenoten, sportieve buren of collega´s. De inschrijving is inmiddels geopend op de website van AC Waterland.  

Uitslagen
Alle uitslagen en finishfilmpjes zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op 7 december. Voorinschrijving is mogelijk en makkelijk!

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus