.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 6 December 2015

Parcoursrecord gesneuveld tijdens Twiskemolenloop

De zondag na Sinterklaas is het meestal iets rustiger op de atletiekbaan. Totaal stonden er 380 lopers aan de start van de derde Twiskemolenloop van dit seizoen, klaar voor een rondje door de polder. Het was droog, er stond een flinke wind maar het was niet erg koud. Een weerbericht waar hardlopers wel raad mee weten. Het bleek een dag voor een parcoursrecord.

Samen trainen
De snelste dame op de 16 km, Manon van Tunen kwam binnen op 1.15.03. Zij traint voor de halve marathon van Parijs in maart 2016. Dit doet zij samen met twee andere sportieve collega’s van het bedrijf Alliander, die vandaag ook aan de start verschenen. Voor de 10 km weliswaar. Jules Musoko kwam zelfs uit Brussel speciaal voor de Twiskemolenloop. “Wij gaan met zijn drieën mee doen” vertelt Robin Visser. “Wij twee zijn nog in training, Manon is er al echt klaar voor. Al weten we niet zeker of de loop doorgaat, gezien de gebeurtenissen in Parijs”.

Parcoursrecord
“De ergste vijand is de wind” zegt Dick Zuman, eerste heer op de 21km met een tijd van 1.21.50. “De vorige Twiskemolenloop deed ik mee aan de 16km, dat ging goed. Vandaag besloot ik voor de 21km te gaan. Nu ik deze wind heb doorstaan kan ik ook de halve marathon van Egmond aan”. Esther Kalkman liet vandaag weer een parcoursrecord sneuvelen. Eerder dit jaar deed zij dit ook op de 16km-afstand. Nu liep zij 1.30.58 op de 21km, dat is ruim anderhalve minuut sneller dan het staande record. Wist Esther dat zij een record aan flarden liep? “Ik had geen idee, ik was gewoon lekker aan het lopen”.  Esther loopt niet bij een club maar is wel door Runnersworld geselecteerd voor het Dreamteam. Zij is nu in training voor de marathon van Rotterdam in april 2016. “Ik zet in op een tijd onder de drie uur.”

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats in het nieuwe jaar, op zondag 7 februari.

 

Door Selma Dag
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017