.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zaterdag, 29 September 2012

Parkoersrecord verpulverd bij Twiskemolenloop (30 september)

Parkoersrecord verpulverd bij Twiskemolenloop (30 september)

HERA-atlete Suzan Nieman was eigenlijk niet van plan om zondag naar Landsmeer af te reizen. Ze wilde meedoen aan de tien kilometer van Texel, die ze vorig jaar had gewonnen. Maar er ging iets mis bij de inschrijving. “Ik had me zó voorbereid op die tien kilometer van vandaag, dat ik ‘m per se ergens anders wilde lopen.” De keuze van de 27-jarige uit Sint Maartensbrug viel op de Twiskemolenloop. En daar liep de sub-topper 38.11 minuten, een dikke verbetering van het parkoersrecord dat al jaren op 39.58 stond. Toch was Nieman niet helemaal tevreden: “Ik ging hard weg, en kwam op de 5 kilometer door in 18.30. Ik hoopte dan ook op een eindtijd van onder de 38 minuten, maar ik kon op het eind net niet aansluiten bij de tweede loper van de heren, die me naar een snellere tijd had kunnen slepen.”

 

Spannende dag
Het was zondag een spannende dag voor Atletiekclub Waterland, de organiserende vereniging. Want er waren nog nooit zoveel wijzigingen in één keer doorgevoerd sinds de start van de Twiskemolenlopen 37 jaar geleden in 1975: voor het eerst tijdsregistratie met chip, alle parkoersen radicaal omgegooid, en geijkte afstanden. Coördinator Nico Hemelaar: “Het was een hectische dag, maar ook gezellig. Met echt Twiskemolenloop-weer, dus droog en zonnig. Niet alles gaat op zo’n dag vlekkeloos, maar lopers zijn positieve mensen, die niet snel zeuren. Al met al een geslaagde Twiskemolenloop nieuwe stijl. Zeker als je ook nog 516 lopers aan de start hebt staan.”

Blootsvoets
Drie van die 516 atleten liepen blootsvoets. Initiatiefnemer Rob Salomonson legt uit: “Het parkoers in ’t Twiske gaat helemaal over asfalt. En het klinkt misschien gek, maar juist daarop kun je prima op blote voeten lopen." Rob liep zondag samen met twee andere aanhangers van het ‘natural running’, dat de laatste jaren aan populariteit wint. Zij vallen Rob bij: “Lopen op blote voeten of minimalistische schoentjes geeft je zo’n vrij gevoel. Het loopt veel lichter, natuurlijker en je kunt het overal doen want schoenen heb je niet meer nodig.” Zij volgden bij Rob een cursus. Daarna waren ze helemaal om. “Ik heb de dikke loopschoenen afgezworen en heb nu veel minder last meer van blessures. Sterker nog, ik kán niet eens meer op normale loopschoenen rennen.”

Foto's 1e Twiskemolenloop 30 september 2012 Jan Horstman

Uitslagen

Door Marcel Kuiper
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus