.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
dinsdag, 12 Maart 2013

Podiumplaats voor Fee Eising bij de finale van de crosscompetitie

Op zaterdag 9 maart 2013 vond de finale plaats van de crosscompetitie voor de junioren en pupillen. De organisatie van in handen van avCastricum. Ondanks de ijskoude regen was het weer een succes. De finale was voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Hierdoor liepen er per categorie gemiddeld zo een 70 deelnemers mee. Onder hen 4 talentvolle atleetjes van AC Waterland.

Het parcours, gelegen op camping Bakkum, was zwaar door de regen en de vele pittige heuveltjes. Er werden weer bijzonder goede prestaties geleverd.

Mooie beker voor Fee

Bij de meisjes Pupillen B stonden Selena Morau en Fee Eising aan de start. Voor beiden was duidelijk dat het dringen zou worden om na 50 meter bij de eerste bocht niet in de trechter te belanden en zo onnodig op achterstand te komen. Daar waar Selena direct bij de eerste loopstertjes haar weg in het bos kon vervolgen, kwam Fee door voorzichtigheid toch wat op achterstand. Maar Fee is in vorm, dat was al te zien bij de laatste Twiskemolenloop, en wist zich gaande weg terug te knokken. Langzaam kwam ze in het zicht van de podiumplaatsen. Op het laatst wist ze zich zelfs nog naar een 4e plek te lopen, goed voor een plek op het podium en een mooie beker. Selena toonde ook haar vorm door een hele stabiele race te lopen. Selena eindigde op een strakke 10e plaats. Goed gedaan meiden!

Zusje van Selena, Donna Morauw, had zich bij de meisjes pupillen C geplaatst voor deze finale. Donna ging met 46 leeftijdsgenootjes de strijd aan op de 1000 meter. Ook bij de pupillen C lag het tempo hoog. Maar Donna liet zich niet gek maken en kon goed volgen Uiteindelijk liep ze verdienstelijk naar een 13e plaats in de mooie tijd van 5.42 min.

Een 9e Plaats voor Stijn

De vierde ACW-er die deze finale aan de start kwam was Stijn Laamers bij de Jongens Pupillen A2. Na de laatste cross-wedstrijd bij AAC, waar Stijn een uitstekende 2e plek had behaald, verscheen Stijn vandaag vol zelfvertrouwen aan de start. Stijn liep ook nu weer zeer goed, Van de maar liefst 77 deelnemers, en het ging er zeer hard aan toe, behaalde Stijn een hele mooie 9e plek. De 1500 meter voltooide hij in 6.22 min. En dat is ook een snelle tijd op zo een zwaar cross-parcours.

Zo kwam er voor de ACW-ers een eind aan weer een mooi cross-seizoen. Iedereen kan zich nu gaan opmaken voor de baanatletiek met de start van de competitie in april.

 

Door Ivo Klooster
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus