.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
maandag, 10 Oktober 2011

Prachtige nazomer luidt nieuw seizoen van Twiskemolenlopen in

Wie had gedacht dat na een ietwat natte zomer, de eerste Twiskemolenloop van dit seizoen zou plaatsvinden onder een prachtige nazomerzon? Het heerlijke weer bracht in totaal 420 lopers aan de start, een behoorlijke opkomst gezien de niet geringe concurrentie van andere loopevenementen in de omgeving.

Nieuw was de samenwerking tussen AC Waterland en Atheliekvereniging Atos bij de trainingsloop ter voorbereiding op de aanstaande najaarsmaratons. Onder begeleiding van een aantal pacers (lopers die een constante tijd per kilometer aanhouden) liep zo'n 50 deelnemers 30/35 kilometer. 

Voor de eerste keer in de lange historie die de Twiskemolenloop kent, was er ook prijzengeld uitgeloofd. De dame die het presteerde het parcoursrecord op de 10 km van Sonja van Jaarsveld van 39:58 te kloppen, mocht een bon van Runnersworld van 50 euro mee naar huis nemen. Vandaag kon echter niemand aan die tijd tippen. Marjolein Carol, was met onder andere door het lopen in de Zwitserse bergen 10 kilo kwijtgeraakt (‘een kilo is een minuut’) en liep met 45:21 wel 7 minuten harder dan bij de laatste Twiske molenloop in maart, waar ze 52.21 liep’. Het prijzengeld blijft staan voor de volgende Twiskemolenloop op 13 november aanstaande. Daarnaast stelt Runnersworld opnieuw een bon van 50 euro ter beschikking voor een parcoursrecord op een andere afstand. 

Op de 10 km vestigde Pim Gouw wel een record met 33:44, ondanks pijn in de kuiten. De 1e dame op de 21 km, Marielle Kollau, lag begin dit jaar nog met een dubbele longontsteking in het ziekenhuis. Ze zou na in maart weer opgestart te zijn vandaag 30 km lopen ter voorbereiding op de maraton van Eindhoven over 2 weken. Een scoutingdag en een feestje deden haar besluiten maar 9 km minder te lopen en zij was dus blij verrast als eerste dame over de streep te komen. De 1e dame op de 10 Engelse mijl, Ineke Luppers, was weliswaar tevreden, maar door het warme weer toch langzamer dan vorige week tijdens de Dam tot Damloop. Misschien dat de warmte een loper van de 10 EM ook parten had gespeeld, want hij ging per abuis bij de 30 km al van start. De eerste 30 km loper Martijn Tuin was met zijn 2:01 zelf matig tevreden, maar hoopt met de maraton van Amsterdam onder de 3 uur uit te komen. 

Onder de deelnemers bevonden zich ook 54 kinderen op de 1,5 en 3,5 km. Voor deze groep organiseert AC Waterland binnenkort een estafettewedstrijd, waarvoor alle basisscholen in Landsmeer en Oostzaan zijn uitgenodigd. Voor volwassenen begint aanstaande woensdag een starterstraining. De volgende Twiskemolenloop is op 13 november aanstaande.

 

 

 

Door Menno Wilmans
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017