.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
vrijdag, 20 Mei 2011

Snelle Mokum Twiske-loop Vier man onder de 34 minuten op de 10 km

Soms zeggen getallen direct alles over het niveau en de spanning van een hardloopwedstrijd. Dat was zondag bij de Mokum Twiske-loop van Atletiekclub Waterland uit Landsmeer ook zo. De winnaar (Herman Leeman van AAC) had slechts 33 minuten en 10 seconden nodig voor de 10 kilometer. De nummer twee deed er maar 15 seconden langer over (33.25). En de nummer drie zat daar weer dicht op: 33.39. Er was dus nog geen halve minuut verschil tussen de nummer één en de nummer drie. En die top drie finishte dus ook nog eens allemaal ruim binnen de 34 minuten. Dat is snel.

Gaatje van 50 meter 
Herman Leeman kijkt terug op de wedstrijd: "Tot een kilometer of twee liepen we samen op. Toen sloeg ik een gaatje van zo'n 50 meter, en dat kregen de achtervolgers niet meer dicht. Ik ben tevreden over mijn tijd, maar het had nog wel wat sneller gekund als we langer bij elkaar waren gebleven. Dan hadden we elkaar wind tegen mooi kunnen afwisselen want het waaide behoorlijk." Bij de dames op de 10 kilometer was de zege voor Valérie. Zij bleef keurig binnen de veertig minuten: 39.38, en was daarmee afgetekend de snelste. "Eigenlijk had ik iets sneller gewild. Maar jammer genoeg ontbrak de concurrentie om me op te jagen." 

Sportplusklas St. Nicolaas Lyceum 
Aan de Mokum Twiske-loop deden ook 27 derdejaars VWO-scholieren van het St. Nicolaas Lyceum uit Amsterdam mee. Zij zitten in de zogeheten sportplusklas, waarbij extra uren zijn ingeroosterd voor sportactiviteiten. De leerlingen hadden speciaal voor deze Mokum Twiske-loop getraind, die de afsluiting vormde van het project Sport en Gezondheid. 

Goede doel: Kune Zuva 
Deze Mokum Twiske-loop telde 366 deelnemers. AC Waterland draagt per atleet één euro inschrijfgeld af aan de Nederlandse stichting Kune Zuva. Deze stichting steunt sinds 2004 een kleuterschool in Demika, Zuid-Ethiopië. Want kleuteronderwijs wordt in Ethiopië niet door de overheid betaald. Kune Zuva zal de 366 Mokum Twiske-euro's gaan gebruiken voor de bouw van twee nieuwe klaslokalen. 

De Mokum Twiske-loop maakt deel uit van het Rondje Mokum: een loopcircuit van acht wedstrijden in en rond Amsterdam, waarvan deze Mokum Twiske-loop de voorlaatste was. 

uitslagen 

Foto's

 

Door Menno Wilmans
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus