.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 1 Maart 2015

Stormachtig einde Twiskemolenloopseizoen

Bij de Twiskemolenloop van afgelopen zondag was er volop zon en de looptemperatuur was ook prima. Toch zullen er nauwelijks persoonlijke records gesneuveld zijn want de bulderende wind gooide roet in het eten. De ANWB gaf voor onze provincie zelfs even ‘code geel’ af.

De meeste lopers zullen niet zo blij zijn geweest met de harde wind, maar het leverde wel mooie plaatjes op. De witte schuimkoppen stonden op de Breek en de Westplas, de wieken van de Twiskemolen draaiden in een moordend tempo rond en lieten de deelnemers een indrukwekkend diep gegrom horen. De atleten moesten tegen de wind inhangen en de pas verkleinen om wind tegen toch nog redelijk vooruit te komen, en menig startnummer was half losgewaaid en klapperde tegen de loopshirts.

Sneller dan de voorfietser
Ook voor Dirk Klaassen, de winnaar bij de heren op de 16,1 kilometer, was de wind deze zondag de zwaarste tegenstander. “Normaal loop ik deze afstand wel onder het uur, maar nu was mijn tijd er duidelijk een tikkie boven: 1.01.23.” De 46-jarige Lycurgus-atleet liep zijn race vrijwel helemaal solo. “Al na vier kilometer zat ik alleen. Ik had enkel de voorfietser nog bij me. Maar op sommige stukken stond zoveel wind dat hij nauwelijks vooruit kwam, en ik hem inhaalde. Dan reed de voorfietser dus achter me!”

Prima seizoen
Dit was de laatste Twiskemolenloop van het seizoen seizoen 2014 / 2015. De organisatie kan terugkijken op vijf prima lopen. De populariteit van de Twiskemolenloop blijft groeien, en trekt atleten aan uit de wijde regio. Zo stonden er afgelopen zondag maar liefst 673 atleten aan de start.

Jubileumloop 27 september. Run and fun
De eerste Twiskemolenloop van het seizoen 2015 / 2016 vindt op zondag 27 september 2015 plaats. Dit wordt de 200e Twiskemolenloop, dus een jubileum. Van deze Jubileumloop gaat AC Waterland iets heel bijzonders maken. Run and fun. De deelnemers starten bij AC Waterland, en lopen daarvandaan samen een marathon door het mooiste gedeelte van Waterland. Maximaal vier deelnemers per team. Eén loopt, de rest fietst. Je wisselt elkaar af zo vaak je wilt. Onderweg zijn acht eet- en drinkposten, waarvan zes bij horecagelegenheden. Dat wordt dus sportief smullen!

Door Verslag: Marcel Kuiper. Foto: Menno Wilmans
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017