.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 2 Februari 2014

Straffe tegenwind tijdens Twiskemolenloop

Zondag werd alweer de vierde Twiskemolenloop van dit seizoen gelopen. Aan de start was het druk; 562 lopers meldden zich op het terrein van AC Waterland. Opvallend veel mensen hadden zich via de voorinschrijving op internet aangemeld. Wellicht is dit het moment van het jaar dat men beseft dat de zomer, en dus de bikinitijd, sneller aanbreekt dan je denkt. En dus is het nu tijd voor actie.
Een veel gehoorde reactie bij de finish was ‘veel tegenwind’. Het was knokken geblazen, die laatste kilometers over de dijk, zonder enige beschutting, vond ook Chris Borsch. “Maar ik was ook veel te snel van start gegaan”. Jasper Stein uit Sneek woont pas een week in Amsterdam en besloot al een loopje in de regio mee te pakken. Op de 16km kon hij Robert Schrauwen net niet verslaan, “maar ik heb wel een p.r. gelopen!” De 43-jarige Anousjka Timmermans uit Driehuis vroeg zich op deze ochtend af hoe fit ze eigenlijk was. Zij deed voor het eerst mee aan de Twiskemolenloop. Eenmaal over de finishlijn van de halve marathon bleek zij een parcoursrecord te hebben verbroken. Anousjka mag dus concluderen dat ze ‘best wel fit is’.    

Road2Rotterdam
In aanloop naar de Marathon van Rotterdam in april, worden er door heel Nederland trainingslopen georganiseerd. Voor de regio Amsterdam is de organisatie in handen van AC Waterland. Op deze zondag konden lopers een afstand van 25 of 30 kilometer afleggen. De deelnemers konden zich aansluiten bij een groep onder leiding van ervaren tempomakers (pacers), die tijdens de loop ook fungeren als vraagbaak en aanspreekpunt voor de lopers. Na afloop deden de lopers zich gretig te goed aan thee en een banaan. Meer informatie over deze trainingslopen is te vinden op www.acwaterland.nl . De volgende Road2Rotterdam staat op 2 maart gepland.

Running Blind
Op deze Twiskemolenloop mocht de organisatie twee lopers van Running Blind verwelkomen. Running Blind is voor mensen met een visuele beperking die willen hardlopen. Dit doen zij met de hulp van buddy’s, met wie zij in verbinding staan via een koordje. Zo kunnen zij worden bijgestuurd tijdens het lopen. Silvano Apice loopt sinds een paar maanden en deed nu mee aan de 5km. “Je moet je voorstellen dat ik alles zie alsof je door een toiletrolletje kijkt. Dat is een beetje lastig, omdat ik geen diepte kan zien. Zo kan het zijn dat ik te dicht op een andere loper kom. Mijn buddy stuurt me dan bij. Maar ik heb me geen moment onveilig gevoeld”. Carolien Bekedam-van Eck loopt vanaf afgelopen zomer en deed nu mee aan de 10km. “Het parcours van de Twiskemolenloop is goed te doen voor blinden en slechtzienden omdat het zonder al te veel op- en afstapjes is.” Carolien maakt graag gebruik van de gelegenheid om enthousiast reclame te maken voor hun loopgroep “We zoeken nog buddy’s! Kijk op www.runningblind.nl

Uitslagen
Alle uitslagen en finishfilmpjes zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen vindt plaats op 2 maart. Dan kan ook het dry fit-herinneringsshirt worden opgehaald, bij inlevering van de passepartout.

 

Door Selma Dag
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017