.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 10 December 2017

Twiskemolenlopers trotseren winters weer

Sneeuwbuien met een wind van 31 kilometer per uur en een maximum van twee graden. Het weerbericht loog er niet om en de organisatie van de Twiskemolenloop besloot daarom uit veiligheid de afstanden en routes aan te passen. Er werden rondes van 5 en 10 kilometer uitgezet, die de deelnemers één of twee keer konden lopen en er was een ronde van 1,5 en 3 kilometer. Niet minder dan 356 lopers verschenen aan de start en trotseerden de sneeuw en de koude wind.

Een beetje glad
Mo Mohammachi uit Amsterdam is de eerste heer op de 10 kilometer in 37:10 minuten. “Het was een beetje glad in de bochten en er was tegenwind” beschrijft hij de omstandigheden, terwijl hij warme thee krijgt aangereikt door een vrijwilliger. Suzan Nieman verschijnt in korte broek aan de start. Als eerste dame op de 10 kilometer komt zij binnen in 38:27 minuten. “Het ging goed hoor maar ik heb nu wel een beetje koude benen” lacht zij.

Snelle beslissers
Thomas Merlijn besluit vijf minuten voor de inschrijving sluit nog om mee te doen. 17 minuten en 20 seconden na de start komt hij als snelste heer binnen op de 5 kilometer. Kareem Ashri uit Zaandam komt als snelste heer binnen op de 20 kilometer in 1:24 uur. Serge Pals uit Purmerend finisht één seconde na hem. “Ik kon hem niet pakken!” Kareem grijnst en vertelt “Ik was hier nog nooit geweest en vanmorgen was het nog droog dus ik besloot mee te doen. Ik kon nog wel even doorgaan hoor!”

Veilig terug
Jennecke Stradmeijer en Ton Beekman van AC Waterland finishen samen. Ton blikt opgetogen terug “Je verwacht het niet, maar het tweede rondje ging sneller dan het eerste.” Jennecke loopt zelfs haar PR. Veel lopers spreken glunderend over de omstandigheden van deze zondag, zo’n winterse ervaring is toch een goed verhaal na afloop.  Na 2 uur en 9 minuten is iedereen weer veilig binnen. Angelique van Zijl uit Zwaag komt als laatste loper binnen, zij heeft 20 kilometer gelopen. “Dit was bikkelen!”

Opwarmen
Wat is nu de snelste manier om weer op te warmen na een dergelijke inspanning in de kou? EHBO-er Petra is er duidelijk over “Snel naar binnen gaan, droge kleding aantrekken en iets warms drinken”. Naar goed gebruik is er verse erwtensoep verkrijgbaar in de kantine en na drie grote pannen is het echt op.  

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op zondag 4 februari 2018. Je kunt nu al voor-inschrijven

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus