.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
maandag, 25 Februari 2013

Veni, vidi, vici voor Lotte van Elst!

Brons op NK indoor junioren meisjes A

Lotte van Elst, eerstejaars meisje junioren A, heeft in september de overstap gemaakt van trainen bij ACWaterland naar trainen bij de jeugd van teamdistancerunners. Dat bevalt Lotte erg goed, de trainingen zijn pittig en er heerst veel gezelligheid van leeftijdsgenoten. Vorig jaar werd Lotte zesde op het NK outdoor 800m in Breda. Ze liep een sterk pr in de series en plaatste zich verrassend als tijdsnelste voor de finale, die een dag later plaats vond. Ook in de finale liep Lotte zeer sterk en liep toen een prachttijd van 2.18.39.
Sindsdien heeft Lotte veel getraind: twee keer per week zijn er baantrainingen en op zondagochtend zijn er duintrainingen in Schoorl. Daarnaast is Lotte ook nog duurloopjes erbij gaan doen om de conditie in stand te houden, maar dit vindt zij niet het allerleukste wat er is.
Ter voorbereiding op het NK indoor 800m heeft Lotte meermalen indoorwedstrijden gelopen. Waaronder wedstrijden in Apeldoorn, Dortmund en Gent. Niet alle wedstrijden verliepen naar haar tevredenheid, maar in Gent heeft Lotte wel weer in de 2.18 gelopen en was zij weer sterk overtuigd dat zij in vorm was voor het NK. Verder heeft TDR ook vele indoortrainingen gehad in de Omnisporthal in Apeldoorn, dus zij heeft een goede voorbereiding gehad op het NK en het vooruitzicht was zonnig.
Op zaterdag 23 februari moest Lotte in de eerste serie van de twee startten. De eerste 400m gingen erg hard, en de derde ronde verliep weer erg rustig met de laatste 200m weer heel snel. Lotte kwam als derde over de finish in een tijd van 2.21.29. Hiermee was zij zeker voor een plaats voor de finale. Een serie later plaatste ook het teammaatje van Lotte, Kim Hittinger, zich overtuigend voor de finale! In beide series was het een close-finish, iedereen finishte in 2.20 of 2.21, dus de finale zou zeker spannend gaan worden.
Met alle vreugd moesten beiden de volgende dag startten in dezelfde baan. Dit vonden zij allebei wel wat moeilijk, want ja... Je beukt toch makkelijker tegen een vreemde, dan tegen een goede vriendin. Toch verliep de start zonder problemen, maar na de eerste bocht liep Lotte redelijk achteraan in het strijdveld. Het was moeilijk om een plek te vinden en ze had ook nog eens de pech dat ze opgesloten zat en tot 500m liep zij in de zevende positie. Maar met nog 300 meter te gaan, werd Lotte ongeduldig en ging er in de buitenbocht omheen. Haar teamgenote liet een gaatje vallen, en Lotte wilde er (nog steeds in dezelfde bocht) tussendoor, maar dit had Kim het op tijd door en vernauwde het gangpad weer. Ik, als toeschouwer, hield het bijna niet meer op de tribune en probeerde Lotte naar een medaille te schreeuwen. Wetend dat dit geen enkele invloed zou gaan hebben, probeerde ik het toch... 200 Meter: een groepje van 5 personen was los van de rest. Lotte lag tot 50m voor de finish in vierde positie achter Kim, maar Lotte had nog een eindschot en passeerde haar in de laatste meters en behaalde daarmee haar eerste medaille op een NK: BRONS!!
De volgende grote wedstrijd is het NK outdoor! Lotte, ik ben benieuwd wat je daar van jezelf zult laten zien en ik vraag mij af wanneer jij nou eens dat stokoude clubrecord, 2.11.1 van Jacqueline Spaans, gaat verbreken op de 800m?!
Dolgelukkig als zij was en met een medaille op zak, keerden wij huiswaarts, met een korte stop langs... jawel... de mac.
Niet alleen Lotte heeft met de indoorwedstrijden een medaille gepakt, ook Marco Eskes had twee maal zilver bij de Masters, oud ACW'er Timo Looijen (Zaanland) behaalde zilver bij het polsstokhoogspringen bij de junioren A en Didi Wals (Lycurgus) heeft brons behaald bij de junioren D op de 60m horden. Kortom, het was een vruchtbaar seizoen voor ACWaterland.

Uitslagen halve finale en finale
http://www.timetronics.be/results/NKindoorJUN2013/event024h01.html
http://www.timetronics.be/results/NKindoorJUN2013/event094h01.html

Door Rosa Vermeulen
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017