.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
donderdag, 21 November 2013

Verslag van de 1e wedstrijd van de crosscompetitie d.d.9 november 2013

Op 9 november 2013 was de eerste wedstrijd van de crosscompetitie bij AKU in Uithoorn. Het was een wat grauwe dag, maar het bleef gelukkig wel droog. Een grote groep ACW-ers was van de partij!

Bij de meisjes junior A behaalde Lotte een prachtige 2e plaats! Erg goed gelopen, dat beloofd wat voor het komende winterseizoen!

Fien was onze troef bij de meisjes junioren C. Na een sterke start lag Fien direct goed voorin en bleef daar tot het eind meestrijden om de bovenste plaatsen. Uiteindelijk finishte Fien tussen 24 deelnemers op een mooie 7e plaats. Zelf denkt Fien dat het een stuk harder kan, dus we kijken uit naar de volgende wedstrijd!

 

Bij de meisjes pupillen A2 had ACW twee troeven aan de start: Eline en Emma. Na een spannende race, waarin beide Waterlanders voorin meestreden eindigde Eline op de keurige 14e plaats, vlak voor Emma die 15e werd. Helemaal niet slecht als je bedenkt dat er maar liefst 47 meiden meededen! Beide meiden hadden alles gegeven, complimenten hoor!!

Dan de meisjes pupillen A1, hier deed Selena mee. Het was duidelijk dat Selena een zware race had, maar langzaam maar zeker kwam zij steeds dichter bij de voorsten. Helaas kreeg Selena een duw toen zij over de balkjes moest springen waardoor zij viel. Des te knapper is het daarom dat Selena toch nog 16e werd, van de 54 deelnemers!

In de categorie meisjes pupillen B heeft ACW zelfs een ploeg die meestrijd voor het ploegenklassement! De vier golden girls Donna, Jayda, Emma en Lizanna hielden hier de Waterland eer hoog! Prachtig in clubtenue stonden zij aan de start en liepen alle vier super! Donna werd uiteindelijk 5e, Jayda vonden we terug op de 27e plaats, knap als je bedenkt dat Jayda nog best wel ziek was. Emma maakte haar debuut op de cross en deed dat met een mooie 30e plaats, net voor Lizanna die zich naar een 39e plaats knokte. Een vierde plaats in het ploegenklassement als voorlopig resultaat! Op naar de derde plaats meiden!

Dan onze topper Zoë.  Van de 33 meisjes pupillen C werd Zoë maar mooi 16e! Met een grote glimlach op haar gezicht voltooide zij haar race. Volgende keer naar de top 10 Zoë, je kan het!Twee ACW mannen deden er mee:

Jesse liep zijn eerste cross en deed dat hartstikke goed! Hij eindigde bij de jongens junioren D2 als 24e. Als Jesse zijn race iets beter leert indelen dan zit er nog een hoop progressie in!

Hetzelfde geld voor onze Stijn bij de jongens junioren D1. Met een machtige eindsprint werd Stijn uiteindelijk 13e, van de 43 deelnemers. De concurrentie is hier groot, maar ook bij Stijn weet ik zeker dat het alleen maar beter en harder zal gaan deze winter.

Conclusie: De ACW-ers hebben de clubkleuren van de club weer hoog gehouden, met hele mooie en beloftevolle prestaties! Tijdens de crosstrainingen gaan we wat meer trainen op starten (want we liepen allemaal achteraan in het begin) en op het indelen van de race! Hopelijk doen er de volgende keer nog meer enthousiaste pupillen of junioren mee!

Als kersverse crosstrainer kan ik alleen maar trots zijn op onze ACW-ers! Ga zo door!

Door Bezoeker
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017