.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
dinsdag, 14 Januari 2014

Verslag van de 2e wedstrijd van de crosscompetitie d.d. 11 januari 2014

Onder goeie weersomstandigheden, zonnig en een graad om acht, hebben de AC Waterland atleten weer van zich laten spreken tijdens de tweede wedstrijd van de crosscompetitie.

Dertien pupillen en junioren waren aanwezig in Santpoort waar een parcours rond de atletiekbaan van Suomi was uitgezet. Eerst een gedeelte over de baan, dan een stuk over gras van het middenterrein, door de verspringbak en na het verlaten van de atletiekbaan een heel stuk over een nabij gelegen weiland. Best zware omstandigheden dus.

Maar we hebben de laatste weken goed getraind op deze zware omstandigheden bij onze eigen Zanddijk in het Twiske dus de ACW-ers waren er klaar voor!

Bij de meisjes junioren A werd Lotte van Elst 3e in een tijd van 10,27 over een afstand van 2500 meter. Hiermee plaatste Lotte zich vrij eenvoudig voor de finale omdat zij bij de eerste cross al als tweede was geëindigd. De verwachting zijn hooggespannen, misschien kan Lotte in de finale een gooi naar de overwinning doen!

Dan de jongens junioren C. Hier hadden wij ons geheime wapen Minne Los voor ingeschreven. Zelf was Minne vooraf wat bescheiden, maar tijdens de crosstraining was al duidelijk dat Minne goed in vorm is. En dat bleek wel want Minne liep in een heel sterk deelnemersveld van maar liefst 44 jongens naar een prachtige 3e plaats! Onwijs knap Minne, gefeliciteerd! Ik denk dat er zelfs nog meer inzit!

Bij de meisjes junioren C liep Hazel van Berkel. Hazel moest vandaag de familie eer hooghouden want Fien was helaas ziek en kon niet starten. Hazel liep een zeer goede race en bekroonde dat met een mooie 21e plaats! Misschien bij de derde wedstrijd nog wat plaatsen winnen en wie weet zit dan de finale er nog wel in voor Hazel.

Bij de jongens junioren D1 liep Stijn Lammers mee. Ook hier is de concurrentie moordend, 41 deelnemers maar liefst! In dat geweld liep Stijn zich naar een keurige 8e plaats! Dat was alweer een hele verbetering ten opzichte van de eerste cross toen Stijn 13e werd, dus we verwachten veel van Stijn bij de laatste cross!

Dan de pupillen! Zoë Couwenberg was de eerste ACW pupil die mocht starten bij de meisjes pupillen C en liep een mooie race! Misschien iets te voorzichtig begonnen, dus Zoë moest veel meiden inhalen en dat lukte haar heel goed. Een mooie 14e plaats was het resultaat! Goed gedaan Zoë!

De meisjes pupillen B, met maar liefst vier ACW babes, waren door Chiel keurig vooraan gezet bij de start, maar lieten zich meer en meer wegduwen en stonden uiteindelijk weer achteraan. Iets brutaler worden meiden, want na start liepen jullie helemaal achteraan. Maar onze ACW pupillen geven nooit op, liepen langzaam maar zeker steeds meer naar voren en haalden de ene na de andere deelnemer in. Uiteindelijk finishte Donna Morauw op een geweldige 5e plaats, liep Emma Arensman erg sterk en werd 27e, Jayda Essenburg had het zwaar vandaag en werd toch nog 33e en Lizanna Langbroek vonden we terug op de 39e plaats. In het ploegenklassement staan de meiden 5e, wie weet zit er nog een finale in!

Bij de meisjes pupillen A1 stonden Fee Eising en Selena Morauw aan de start en waren meteen goed weg na het startschot. Fee liep met de voorsten mee, op de voet gevolgd door Selena die iets meer terrein moest prijsgeven. Helaas waren de eersten net iets te snel voor Fee, maar een schitterende 5e plaats was het resultaat, goed gedaan! Ook Selena liep erg sterk en knokte zich naar een mooie 15e plaats!

Bij de meisjes pupillen A2 tenslotte hadden we nog twee toppers aan de start, te weten Emma Franssen en Eline Couwenberg. Samen met maar liefst 50 andere meiden, dus een zeer zware poule! Emma en Eline gaven alles wat ze hadden en liepen nek en nek met elkaar. Emma eindigde uiteindelijk als 16e en Eline als 18e, grote klasse meiden! Het verschil met de top 10 is maar een paar seconden, dus er zit zeker meer in voor jullie! Goed gedaan!

Al met al hebben we ons namens AC Waterland weer goed laten zien, op naar de volgende cross op 1 februari in Amsterdam. Je kan je nog inschrijven hiervoor! En zaterdags natuurlijk allemaal naar de crosstraining om 11.00, je ziet dat het resultaat oplevert!

 

 

Door Mark Essenburg
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus