.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
woensdag, 13 Februari 2013

Verslag van de 3e wedstrijd van de crosscompetitie d.d.9 februari 2013

Wat een weer! Liepen de junioren nog onder redelijke weersomstandigheden met een waterig zonnetje, onze ACW pupillen moesten dwars door sneeuwbuien door proberen de finish te bereiken.  Toen we aankwamen was er nog niets aan de hand. De baan was rood en het gras was groen. Startnummers opdoen en gezamenlijk warmlopen en het parcours verkennen.

De meisjes pupillen C, dat waren Donna Morauw en Jayda Essenburg, beten de spits af van de aanwezige ACW-ers. Bij de start begon het lichtjes te sneeuwen. Of dit de reden was, of dat de andere meisjes iets brutaler waren weet ik niet, maar na de start lagen de meiden redelijk ver achterin en moesten aan een inhaalrace beginnen. Tijdens de wedstrijd begon het harder en harder te sneeuwen en in een mum van tijd was het hele parcours ondergesneeuwd! Donna wist zich uiteindelijk naar een 6e plaats te knokken in een tijd van 4.27 minuten. Jayda had een sterke eindsprint en finishte op een knappe 20e plaats in een tijd van 5.02 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende ACW-er die zich als een ware held door de sneeuw heen moest knokken was Dano Grannetia bij de jongens pupillen B. Dano weet zich steeds weer sterk te verbeteren en ook nu streed Dano dapper vooraan mee. In een bijzonder grote groep jongens, 45 deelnemers maar liefst, wist Dano een indrukwekkende 11e plaats te veroveren. Dano liep de 1.250 meter in 6.33 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de meisjes pupillen B heeft ACW Waterland twee ware toppers aan de start. Fee Eising en Selena Morauw hadden bij de eerste twee crosswedstrijden al laten zien dat ze tot de beste van deze categorie behoren. Selena kende een droomstart en lag bij het verlaten van de baan op een prachtige 2e plaats, net voor Fee die op dat moment 4e lag. Fee kende een indrukwekkende inhaalrace na een iets mindere start, want ze finishte op slechts 6 seconden van de winnares op een prachtige 2e plaats!  Ze liep de 1.250 meter in 6.17 minuten. Hiermee had ze haar prestatie van de vorige keer geëvenaard. Selena liep ook een schitterende race en finishte na Fee op een 3e plaats in 6.32 minuten. Het was het beste resultaat van Selena tot nu toe. Dat belooft wat voor de finale!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De laatste ACW-er van vandaag was Stijn Laamers bij de jongens pupillen A2. Stijn was de vorige keer zevende geworden en was van plan deze klassering te verbeteren. Onder werkelijk zeer zware omstandigheden, er lag inmiddels een paar centimeter sneeuw, stonden 50 deelnemers aan de start. Stijn knalde er vol in en mengde zich in de strijd om de ereplaatsen. Bij de finish was nauwelijks zichtbaar wie er in aantocht was, zo wit waren de hardlopers ondergesneeuwd. Maar het was toch echt onze Stijn die om de overwinning streed. Uiteindelijk moest Stijn genoegen nemen met een prachtige 2e plaats op slechts 1 seconde van de winnaar!

Degene die zicht hebben geplaatst voor de finale wens ik hierbij alvast hartstikke veel succes! Gezien de prestaties die tijdens deze cross geleverd zijn, moet er tijdens de finale serieus rekening gehouden worden met onze ACW toppers. Nog een paar weken goed trainen kids!

Tenslotte hoop ik dat we volgend seizoen meer van ACW junioren en pupillen bij de crosscompetitie mogen begroeten, zodat ACW Waterland zich eventueel ook in de strijd om de diverse ploegenklassementen kan mengen om de prijzen. Het is een enorm leuk evenement voor de kinderen, ook deze keer weer prima georganiseerd door AAC Amsterdam.

Meisjes pupillen C

Positie

Naam

Tijd

6e

Donna Morauw

4.27 minuten

20e

Jayda Essenburg

5.02 minuten

Jongens pupillen B

Positie

Naam

Tijd

11e

Dano Grannetia

6.33 minuten

Meisjes pupillen B

Postie

Naam

Tijd

2e

Fee Eising

6.17 minuten

3e

Selena Morauw

6.32 minuten

Jongens pupillen A.2

Positie

Naam

Tijd

2e

Stijn Laamers

6.44 minuten

 

Door Mark Essenburg
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus