.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
zondag, 9 December 2012

Winterse Twiske Molenloop (9 december 2012)

Sneeuw, ijzel, weeralarm, het kwam allemaal voorbij deze week. Diverse lopen werden uit voorzorg afgelast. Ook bij AC Waterland werden de koppen bij elkaar gestoken. “We hebben lang getwijfeld” aldus Nico Hemelaar, "maar we besloten de gok te wagen”. Veel vrijwilligers stonden in weer en wind in het koude, maar mooie Twiske. 481 Deelnemers meldden zich aan de start.  

Jong en oud
Hardlopen is voor jong en oud, dat werd op deze editie van de Twiske Molenloop weer eens bewezen. Het jongste deelnemertje van de kinderloop (1,5km) was 3 jaar. De 76-jarige Gerrit v.d. Steeg uit Aalsmeer stond aan de start van de 5 kilometer. Gerrit traint nog altijd minstens een keer per week met zijn veteranenclubje. Aan de Twiske Molenloop doet hij graag mee, omdat hij het “altijd zo gezellig vindt”. De 13-jarige Fien van Berkel van ACW ging op de 3 kilometer de strijd aan met de snelste jongen, Levi van Diest. “Het scheelde weinig, maar op het laatst ging ik hem voorbij”. De 17-jarige Arnold van Berghuizen van ATOS gaf de andere lopers het nakijken op de 5 kilometer: “Er was veel wind, maar na 2 kilometer ging ik er vandoor. Daarna heb ik niemand meer gezien.” Zijn tijd was 18.19. Lodewijk Smoor uit Amsterdam was blij dat het doorging, het was zijn eerste Twiske Molenloop. “Het was twee- tot driehonderd meter echt glad, maar verder was het goed te doen. En zoals Buienradar had beloofd, hield de regen op toen we aan de start stonden”. Hij eindigde als snelste man op de 10 kilometer met een tijd 36.08.

Meeuwen
Zoals altijd kon de Twiske Molenloop rekenen op een flinke opkomst uit Volendam. Dit keer streken er wel zestig ‘Meeuwen’ neer in het Twiske. De loopgroep uit het vissersdorp loopt altijd dezelfde afstand, 10 kilometer, en houden er een eigen ranking op na. Een van hen is de 67-jarige Cees Haan, die, ondanks zijn leeftijd, met een tempo van 13km per uur “heerlijk gelopen” had. Saskia Veerman had volgens eigen zeggen “een slechte dag”. Ze was niet helemaal tevreden met haar tijd (43.30) maar werd toch eerste dame op de 10 kilometer.

Foto’s en uitslagen
Foto's 3e Twiskemolenloop 9 december 2012 (Menno Wilmans)

Uitslagen

De volgende Twiske Molenloop vindt plaats in het nieuwe jaar, op zondag 3 februari.

Door Selma Dag
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus