.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
vrijdag, 4 November 2016

Zeer spannende Finale Schoolestafette 2016

Bij heerlijk rustig herfstweer werd afgelopen zondag alweer voor de zesde keer zeer fanatiek gestreden om de Wisselbokaal van de Schoolestafette. Atletiekclub Waterland stelde zijn baan weer open voor de 20 estafetteteams uit Landsmeer en Den Ilp. Ditmaal deden 5 scholen mee in de strijd met allemaal vier complete teams, de Hoeksteen, de Fuik, de Stap, de Montessorischool en de Augustinusschool.

Na elk startschot liepen de atleetjes zo hard als ze konden een ronde op de baan om het estafettestokje door te geven aan de volgende loper, terwijl ze enthousiast werden aangemoedigd door ouders en klasgenootjes.

De woensdagmiddag ervoor vond de atletiekmiddag plaats waarbij de kinderen kennis konden maken met verschillende atletiekonderdelen. Hierbij werden ook de snelste vier lopers geselecteerd voor de finale. Tijdens de finale liep ieder kind een ronde van 300 meter op de baan, in totaal dus 1200 meter.

 

Uitslagen

Met slechts één punt verschil wist ditmaal de Augustinusschool de Wisselbokaal te veroveren, werd de Montessorischool tweede en eindigde de Stap op een mooie derde plaats.

Bij de Augustinus viel tweemaal de 1e prijs, in de categorie jongens midden- én bovenbouw. De Stap verdiende de 1e prijs voor de meisjes bovenbouw en bij de Montessorischool waren de meisjes middenbouw het snelst.

Alle kinderen gingen naar huis met een mooie medaille. We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien bij dit sportieve evenement.

Door Fenna van Berkel
Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus