.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
zondag, 28 September 2014

Zonnig najaarsweer tijdens 195e Twiskemolenloop

Zondag ging bij AC Waterland het nieuwe seizoen van start met de eerste Twiskemolenloop. Met vrij warm najaarsweer, weinig wind en een middagtemperatuur boven de 20 graden mogen we onze handen dichtknijpen voordat straks de herfstwind ons om de oren waait. Voor veel lopers was de temperatuur echter een bepalende factor voor de eindtijd. Aan de start verschenen 491 lopers, met een piek van 146 op de 10-kilometer afstand. De 37-jarige Petra Verbij-de Vries uit Landsmeer was daar één van. Vorige week nog liep zij de Damloop; “Het was mijn eerste en ik was dik tevreden met mijn tijd”. Ook vandaag was zij niet ontevreden “Het was wel zwaar, door de warmte, maar ik vond het leuk. Na 3 kilometer was ik mijn maatje al kwijt.” Koen Martens uit Nijmegen koos de Twiskemolenloop om zijn limiet te lopen voor de Zevenheuvelenloop. Als eerste loper kwam hij binnen op de 16 km. “Ik ben maandag 50 geworden. Hierdoor val ik in een volgende categorie en dat is gunstig. Vandaag had ik eigenlijk geen concurrentie en ondanks de warmte en het slingerwerk in het parcours heb ik mijn limiet te pakken. Het is toch ook een bepaald aanzien om in het startvak vlak achter de Kenianen te kunnen staan.”

Marathon Amsterdam
Een flink aantal lopers is op de extra afstand afgekomen; 31,6 km ter voorbereiding op de najaarsmarathons zoals die van Amsterdam. Cor van Baar uit Hoofddorp komt op deze afstand als eerste binnen: “Deze loop sluit perfect aan op mijn trainingsschema. Het was ook een test, om te kijken of mijn blessure aan mijn voet het zou houden”. Ook de snelste dames op de 16 (Iris van der Scheer) en 21 km (Janna Rijkers) trainen voor Amsterdam, voor de halve weliswaar. Iris finishte op 1.21.59, “Ik heb als streeftijd 1.50.” Janna Rijkers uit IJburg liep vorig jaar al eens de halve van Amsterdam “Maar ik had toen te weinig getraind. Nu wilde ik die afstand alvast gelopen hebben.” Met een finishtijd van 1.55.19 op zak kan zij met een gerust hart aan de start verschijnen.

Inschrijving Jubileumloop geopend
Hoewel dit seizoen nog maar net begonnen is, kijkt Nico Hemelaar van AC Waterland al uit naar volgend jaar. Dan viert de club de 200e editie van de Twiskemolenloop met een speciale jubileumloop. Het wordt een uniek evenement, waar maximaal 800 lopers aan mee kunnen doen. We hebben 1 grote ronde van 42 kilometer uitgezet door Waterland. Je kunt mee doen met 1, 2, 3 of 4 lopers; 1 rennend en de rest op de fiets, waarbij je elkaar afwisselt. De route gaat langs Broek in Waterland en Ilpendam en onderweg krijg je bij verschillende horeca-locaties lekkere hapjes geserveerd. Bij deze marathon gaat het niet om tijd, maar om plezier. Een leuke loop voor clubgenoten, sportieve buren of collega´s. De inschrijving is inmiddels geopend en er zijn al 200 aanmeldingen. Wacht dus niet te lang, want vol is vol!

Uitslagen
Alle uitslagen en finishfilmpjes en foto's zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende  Twiskemolenloop is op 9 november. Voorinschrijving is mogelijk en makkelijk!

 

 

Door Selma Dag
Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
16 december 2017
20 januari, 17 februari, 17 maart 2018
Ten westen van het lint
23 december 2017
27 januari, 24 februari, 24 maart 2018

ACWaterland Clubblad

Oktober 2017