.

AC Waterland is 'n gezellige atletiekvereniging in Landsmeer. Op - volgens velen - het mooist gelegen atletiekveld wordt onder leiding van vele gediplomeerde trainers op onze 300 meter gravelbaan, en in de Twiskepolder enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2

Algemene informatie Twiskemolenloop

Jubileumloop

De eerste Twiskemolenloop van het seizoen 2015 / 2016 vindt op zondag 27 september 2015 plaats. Dit wordt de 200e Twiskemolenloop, dus een jubileum. Van deze Jubileumloop gaan we iets heel bijzonders maken. Run and fun.

Je start bij AC Waterland, en loopt daarvandaan samen met je loopmaten een marathon door het mooiste gedeelte van Waterland.

Loop 'm samen!

De Twiskemolenjubileumloop is dus niet zo maar een marathon maar eentje die je samen met één, twee of drie andere personen kunt doen. Loop 'm met een stel vrienden of vriendinnen, clubgenoten, je sportieve buren of collega's. 't Kan allemaal, maar een team mag maximaal uit vier personen bestaan. Eén deelnemer loopt en je loopmaat(jes) begeleiden je op de fiets. Je wisselt elkaar af wanneer en zo vaak als je zelf wilt. Bijvoorbeeld een team van vier personen die ieder ruim 10 kilometer lopen. Of twee personen die elkaar om de vijf kilometer afwisselen. Up to you! Iedere deelnemer moet ingeschreven zijn om mee te doen en krijgt een individueel nummer. De Twiskemolenjubileumloop solo lopen mag overigens ook.

Sportief smullen. Drinken en hapjes onderweg

Onderweg zijn acht eet- en drinkposten waarvan zes bij horecagelegenheden, waar drinken (o.a. thee en prosecco) en eten voor je klaarstaan. Het zijn diverse, lekkere hapjes, variërend van fruit tot poffertjes. En prima geschikt voor tijdens het lopen. Dus eten of drinken voor onderweg heb je niet nodig! En het is nog hartstikke gezellig ook die culinaire tussenstops met je maatjes en andere lopers.

Muziek

Onderweg is er muziek en na afloop kun je, terwijl een DJ muziek draait, je calorieën weer aanvullen. Want dan staan er bij AC Waterland een paar biertaps en een grill voor een lekker sateetje of hamburger.

Geen wedstrijd

Het gaat bij deze Twiskemolenjubileumloop puur om de lol samen en de mooie route, niet om de tijd. Het is dan ook geen wedstrijd.

€ 30 per deelnemer
Het inschrijfgeld is € 30 per deelnemer. Dat is uiteraard inclusief het sportieve smullen onderweg, en een leuk aandenken. Iedere deelnemer dient ingeschreven te worden. Je schrijft dus niet per team in. OP de dag van de jubileumloop komt dat allemaal goed.

Fiets huren. Het is mogelijk om voor € 9 een fiets te huren. Bij de inschrijving kan je dat aanvinken. De fiets staat dan op 27 september 2015 bij AC Waterland voor je klaar.

Route

Hier de route, met afstanden, en de eet- en drinkplaatsen: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1297451

Inschrijven

Hebben jullie er al zin in? De inschrijving is reeds gestart. Maar let op: er kunnen maximaal 800 deelnemers meedoen. Mis dit unieke evenement niet. Dus wees snel met inschrijven want vol = vol. Per deelnemer dus inschrijven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemene info Twiskemolenloop                                                                                                

De Twiskemolenloop is een recreatieve loop. Alleen de winnaar en winnares van een afstand krijgt een prachtige bos bloemen en de jeugd tot 14 jaar een fraaie medaille. Voor sommige afstanden is een kadobon twv € 50,- te winnen bij het verbreken van het parcourrecord. Zie hiervoor parcoursrecords.

De routes gaan allen over fietspaden door het recreatiegebied het Twiske;

  • De 5km, 10km, 16,1km en de 21,1km zijn officieel door de Atletiek Unie gecertificeerd;
  • De startnummers zijn voorzien van een chip van Racetimer waardoor een ieder zijn tijd kan terug zien en een finishvideo.

Overige data

De data van de volgende Twiskemolenlopen van dit jaar zijn:

  • 27 september 2015 Twiskemolenjubileumloop inschrijving is geopend (voor info zie tabblad jubileumloop) MAXIMAAL 800 deelnemers vol=vol
  • 15 november 2015 (inschrijven vanaf 28 september 2015)
  • 6 december 2015 (inschrijven vanaf 15 november 2015)

Starttijden

Er wordt vanaf de baan van AC Waterland gestart. De starttijden zijn als volgt:

  • 11.00 uur de 21,1 km
  • 11.05 uur de 16,1 km
  • 11.10 uur de 10 km
  • 11.15 uur de 5 km
  • 11.20 uur de 3 km en de 1,5 km

Afstanden

Je kan kiezen uit de volgende afstanden: 1,5 km (voor de jeugd), 3 km, 5 km, 10 km, 16,1 km of 21,1 km . Alle routes (behalve de 1,5km) gaan over fietspaden en zijn autovrij. Van de 5,10,16 en 21 km zijn de afstanden officieel door de Atletiek Unie gecertificeerd.

Douchen en masseurs
Er is gelegenheid om na afloop te douchen en er zijn masseurs aanwezig waar je je kunt laten masseren.                                                                                                                                                              Omkleden en afgeven waardevolle spullen
Omkleden kan alleen in de kleedkamers waar de tassen en kleding kunnen achterblijven. Omkleden in de kantine is niet toegestaan. Kleine waardevolle spullen kunnen in de kantine afgegeven worden.

Inschrijven

Je kunt je tot en met de woensdag voorafgaand aan de loop ook al inschrijven via menu inschrijven of op www.inschrijven.nl.

Na-inschrijven kan op de dag van de loop zelf van 09.45 tot uiterlijk 10.30 uur in de loods naast de kantine van AC Waterland in het sportpark van Landsmeer. Omdat de lopers allen lopen met chip in het startnummer is het noodzakelijk dat een ieder op tijd komt omdat de inschrijving nog verwerkt moet worden. Ook dient het inschrijfformulier volledig ingevuld te worden anders kunnen de uitslagen niet juist verwerkt worden.

Kosten

De inschrijving kan alleen door betaling met Ideal worden betaald. De inschrijving staat daarom alleen open voor deelnemers met een Nederlands rekeningnummer. Er vindt geen restitutie plaats bij niet deelneming. Betaling bij na-inschrijving is à contant.

(Voor)inschrijving. Volwassen betalen € 6,50 per loop. Kinderen tot 14 jaar € 2,50,- . Voorinschrijvers kunnen hun startnummer ophalen bij het loket met het bordje 'ophalen  startnummers voorinschrijving'.

Na inschrijving. Volwassenen betalen € 8,- per loop. Kinderen tot 14 jaar € 3,-

Deelnemers (tot 14 jaar) aan de 1,5 en 3 kilometer ontvangen na iedere loop een fraaie medaille en doen automatisch mee aan een leuke loterij.

Tijdregistratie
De organisatie van de Twiskemolenloop maakt voor de tijdregistratie gebruik van de BibTag van Racetimer. Deze chip zit bovenop het startnummer bevestigd en registreert automatisch de doorkomst bij de start en aan de finish. Als loper hoeft u dus niets anders te doen dan uw startnummer op de gebruikelijke wijze op de voorkant van uw hardloopshirt te bevestigen. De BibTag is éénmalig te gebruiken. De chip hoeft dus niet meer te worden ingeleverd.
De uitslagen worden volledig opgemaakt aan de hand van de bruto- en nettotijden die via de BibTag worden geregistreerd. De uitslag van elke afstand wordt door de volgorde van binnenkomst bepaald (brutotijden).

Hieronder alles wat u weten moet:
Ø Draag uit startnummer op de borst.
Ø Bevestig het ongeveer 15 centimeter onder uw hals
Ø Vouw het flapje met de chip onder een hoek van 90 graden.
Ø Indien anders gebruikt loopt het risico van geen tijdwaarneming.

Twiskemolen
De Twiskemolenloop is uiteraard vernoemd naar de Twiskemolen, die alle atleten minimaal één keer passeren tijdens de wedstrijd. De Twiskemolen is een monumentale windmolen gecombineerd met een elektrisch gemaal dat de 650 ha grote Twiskepolder bemaalt. Onder de vele typen oude windmolens in Nederland is de Twiskemolen een achtkantige rietgedekte binnenkruier. De molen stamt uit 1578 en stond eeuwenlang in Barsingerhorn, nabij Schagen. Sinds 1975 staat de molen op zijn huidige plaats, op de grens tussen de gemeenten Landsmeer en Oostzaan. De Twiskemolen is als één van de weinige poldermolens in Nederland nog echt in bedrijf. Marcel Koop is de enthousiaste molenaar, die de Twiskemolenloop een warm hart toedraagt.

Meer informatie over de Twiskemolen.

Adres
AC Waterland is gevestigd op het adres Sportpark 11, 1121 MS Landsmeer. Er zijn parkeermogelijkheden in Landsmeer op het parkeerterrein aan de Sportlaan (300 meter loopafstand) of in het dorp. De Sportlaan is vanaf Amsterdam Centraal Station te bereiken met bus 39 van EBS vanaf het busplatform Noordzijde. (2 x per uur, 10 minuten over het heel/half) Reistijd 20 minuten halte Sportpark en kleine 10 minuten wandelen via de Sportlaan naar AC Waterland (voorbij de voetbalvelden van IVV rechts) 

Vragen en/of opmerkingen

Nico Hemelaar, twiskemolenloop.landsmeer@gmail.com

Graag tot ziens bij AC Waterland. Veel loopplezier toegewenst!

 

Ouder-Samen-Met-Kind-Wedstrijd 2015

Klik hier voor meer informatie

Laatste Clubblad

nr. 2, April 2015

EK Atletiek 2016

Koop via AC Waterland kaartjes voor het EK Atletiek 2016 in Amsterdam

Twiskemolenjubileumloop

27 september 2015

Oudpapier ophaaldata 2015

17 januari, 21 februari, 21 maart
18 april, 16 mei, 20 juni, 18 juli
niet in augustus, 19 september
17 oktober, 21 november, 19 december