.

AC Waterland is 'n gezellige atletiekvereniging in Landsmeer. Op - volgens velen - het mooist gelegen atletiekveld wordt onder leiding van vele gediplomeerde trainers op onze 300 meter gravelbaan, en in de Twiskepolder enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2

Twiskemolenloop. Algemene informatie

Algemene info Twiskemolenloop                                                                                                

De Twiskemolenloop is een recreatieve loop. Alleen de winnaar en winnares van een afstand krijgt een prachtige bos bloemen en de jeugd tot 14 jaar een fraaie medaille. Voor sommige afstanden is een kadobon twv € 50,- te winnen bij het verbreken van het parcourrecord. Zie hiervoor parcoursrecords.

De routes gaan allen over fietspaden door het recreatiegebied het Twiske;

 • De 5km, 10km, 16,1km en de 21,1km zijn officieel door de Atletiek Unie gecertificeerd;
 • De startnummers zijn voorzien van een chip van Racetimer waardoor een ieder zijn tijd kan terug zien en een finishvideo.

Data
De laatste loop van dit seizoen is op 

De data voor seizoen 2016/2017 zijn:

 • 25 september 2016 (incl. 30+ km)
 • 30 oktober 2016
 • 4 december 2016
 • 5 februari 2017
 • 5 maart 2017

Starttijden
Er wordt vanaf de baan van AC Waterland gestart. De starttijden zijn als volgt:

 • 11.00 uur de 21,1 km
 • 11.05 uur de 16,1 km
 • 11.10 uur de 10 km
 • 11.15 uur de 5 km
 • 11.20 uur de 3 km en de 1,5 km

Afstanden
Je kan kiezen uit de volgende afstanden: 1,5 km (voor de jeugd), 3 km, 5 km, 10 km, 16,1 km of 21,1 km. Alle routes (behalve de 1,5km) gaan over fietspaden en zijn autovrij. Van de 5,10,16 en 21 km zijn de afstanden officieel door de Atletiek Unie gecertificeerd. Op 25 septemnber is er ook een 30+ km.

 In ‘t Twiske zijn drinkposten waar je water, sportdrank of thee kunt krijgen.

Douchen en masseurs
Er is gelegenheid om na afloop te douchen en er zijn masseurs aanwezig waar je je kunt laten masseren.

Omkleden en afgeven waardevolle spullen
Omkleden kan alleen in de kleedkamers waar de tassen en kleding kunnen achterblijven. Omkleden in de kantine is niet toegestaan. Kleine waardevolle spullen kunnen in de kantine afgegeven worden.

Inschrijven
Je kunt je tot en met de woensdag voorafgaand aan de loop ook al inschrijven via menu inschrijven of op www.inschrijven.nl.

Na-inschrijven kan op de dag van de loop zelf van 09.45 tot uiterlijk 10.30 uur in de loods naast de kantine van AC Waterland in het sportpark van Landsmeer. Omdat de lopers allen lopen met chip in het startnummer is het noodzakelijk dat een ieder op tijd komt omdat de inschrijving nog verwerkt moet worden. Ook dient het inschrijfformulier volledig ingevuld te worden anders kunnen de uitslagen niet juist verwerkt worden.

Kosten
De inschrijving kan alleen door betaling met Ideal worden betaald. De inschrijving staat daarom alleen open voor deelnemers met een Nederlands rekeningnummer. Er vindt geen restitutie plaats bij niet deelneming. Betaling bij na-inschrijving is à contant.

Tarieven voor-inschrijving:

 • Volwassenen € 6,50
 • Kinderen tot 14 jaar € 2,50
 • Niet meer mogelijk. Seizoenkaart volwassenen € 27,50 (incl. dry fit shirt dat wordt uitgereikt direct na afloop van het TML-seizoen: 6 maart 2016)
 • Niet meer mogelijk. Seizoenkaart kinderen tot 14 jaar € 10,00 (incl. katoenen shirt dat wordt uitgereikt direct na afloop van het TML-seizoen: 6 maart 2016)

Je kunt je startnummer (en eventuele seizoenkaart) dan afhalen bij het loket waar het bord hangt "ophalen startnummers" en "seizoenkaart".

Na-inschrijving op dag van de loop (tot 10.30 uur, i.v.m. verwerking voor elektronische tijdwaarneming)

 • Volwassenen € 8,- 
 • Tot 14 jaar € 3,-
 • Niet meer mogelijk. Seizoenkaart volwassenen € 30,00,- (incl. dry fit shirt dat wordt uitgereikt direct na afloop van het TML-seizoen: 6 maart 2016)
 • Niet meer mogelijk. Seizoenkaart kinderen tot 14 jaar € 12,50,- (incl. katoenen shirt dat wordt uitgereikt direct na afloop van het TML-seizoen: 6 maart 2016)

Na-inschrijfformulieren
Een na-inschrijfformulier kun je ook vooraf downloaden (PDF) of op de dag zelf invullen. Op basis hiervan krijg je een startnummer. De na inschrijving is in de loods.

Werkwijze seizoenkaart
Dit seizoen kun je weer een seizoenkaart kopen in november en december. Deze is geldig voor de vier reguliere lopen dit seizoen. De eerste loop van het seizoen 2015-2016 was de Jubileumloop. Let op: de volgende keer dat je mee wilt doen, dien je wel eerst op de dag van de loop een inschrijfformulier in te vullen (dit formulier is vooraf te downloaden op de website twiskemolenloop.nl) en deze voor 10.30 uur in te leveren bij de inschrijving in de loods. Je krijgt dan ook een stempel op je seizoenkaart. Je kunt via het inschrijfformulier kenbaar maken welke afstand je deze keer lopen wilt. 

Na afloop van de laatste loop van dit seizoen (6 maart 2016) ontvang je een dry-fit shirt (kinderen een katoenen shirt) cadeau bij het inleveren van de seizoenkaart. Ook als je niet alle keren meegedaan hebt. 

Dus ook bij een seizoenkaart moet je vanaf de tweede keer dat je deelneemt een inschrijfformulier invullen en inleveren bij de inschrijving 'loket' seizoenkaarthouders.

Vrijwilligers.

Per Twiskemolenloop zijn er meer dan 40 vrijwilligers in touw. We kunnen altijd hulp gebruiken. Als je een keer wilt helpen meld je dan aan via twiskemolenloop.landsmeer@gmail.com. 

Tijdregistratie
De organisatie van de Twiskemolenloop maakt voor de tijdregistratie gebruik van de BibTag van Racetimer. Deze chip zit bovenop het startnummer bevestigd en registreert automatisch de doorkomst bij de start en aan de finish. Als loper hoeft u dus niets anders te doen dan uw startnummer op de gebruikelijke wijze op de voorkant van uw hardloopshirt te bevestigen. De BibTag is éénmalig te gebruiken. De chip hoeft dus niet meer te worden ingeleverd.

De uitslagen worden volledig opgemaakt aan de hand van de bruto- en nettotijden die via de BibTag worden geregistreerd. De uitslag van elke afstand wordt door de volgorde van binnenkomst bepaald (brutotijden).

Hieronder alles wat u weten moet:
Ø Draag uit startnummer op de borst.
Ø Bevestig het ongeveer 15 centimeter onder uw hals
Ø Vouw het flapje met de chip onder een hoek van 90 graden.
Ø Indien anders gebruikt loopt het risico van geen tijdwaarneming.

Twiskemolen
De Twiskemolenloop is uiteraard vernoemd naar de Twiskemolen, die alle atleten minimaal één keer passeren tijdens de wedstrijd. De Twiskemolen is een monumentale windmolen gecombineerd met een elektrisch gemaal dat de 650 ha grote Twiskepolder bemaalt. Onder de vele typen oude windmolens in Nederland is de Twiskemolen een achtkantige rietgedekte binnenkruier. De molen stamt uit 1578 en stond eeuwenlang in Barsingerhorn, nabij Schagen. Sinds 1975 staat de molen op zijn huidige plaats, op de grens tussen de gemeenten Landsmeer en Oostzaan. De Twiskemolen is als één van de weinige poldermolens in Nederland nog echt in bedrijf. Marcel Koop is de enthousiaste molenaar, die de Twiskemolenloop een warm hart toedraagt.

Meer informatie over de Twiskemolen.

Adres
AC Waterland is gevestigd op het adres Sportpark 11, 1121 MS Landsmeer. Er zijn parkeermogelijkheden in Landsmeer op het parkeerterrein aan de Sportlaan (300 meter loopafstand) of in het dorp. De Sportlaan is vanaf Amsterdam Centraal Station te bereiken met bus 319 van EBS vanaf het busplatform Noordzijde. Reistijd 20 minuten halte Sportpark en kleine 10 minuten wandelen via de Sportlaan naar AC Waterland (voorbij de voetbalvelden van IVV rechts) 

Vragen en/of opmerkingen

Nico Hemelaar, twiskemolenloop.landsmeer@gmail.com

Graag tot ziens bij AC Waterland. Veel loopplezier toegewenst!

 

Zullen we Samen Verder lopen?
Starterstraining

Op 16 maart begint weer een nieuwe starterstraining

Twiskemolenloop

25 september en 30 oktober 2016

Oudpapier ophaaldata 2016

16 april, 21 mei, 18 juni, 16 juli
niet in augustus, 17 september
15 oktober, 19 november, 17 december

Laatste Clubblad

nr 2, April 2016

Agenda

2e competitiewedstrijd voor pupillen Organsatie AV Edam te Edam
3e competitiewedstrijd voor pupillen Organisatie Lycurgus te Krommenie