.

AC Waterland is de mooist gelegen atletiekvereniging in Landsmeer.Op ons atletiekveld met een 300m baan  en in de Twiskepolder wordt onder leiding van gediplomeerde trainers enthousiast getraind.

Doe een keer mee

slider foto 0
slider foto 1
slider foto 2
slider foto 3
slider foto 4
maandag, 12 November 2012

Eerste handbiker op de Twiske Molenloop en een wisselbeker voor De Stap (11 november)

Nadat wij al regelmatig enkele barefootrunners hadden zien mee doen aan de Twiske Molenloop, zagwn wij afgelopen zondag de eerste handbiker (ook wel wheeler genoemd)  het gravel op rijden. En niet zomaar een handbiker, het was de Nederlands Kampioen tijdrijden Tim de Vries. Deze handbiker heeft pas zijn tweede seizoen achter de rug maar wel inmiddels de A-status te pakken en kwalificeerde zich net niet voor de paralympics van London 2012. Onderweg naar Rio 2016 besloot Tim mee te doen aan de 21 km afstand van de Twiske Molenloop. Ook voor een handbiker blijkt het een prettig parcours te zijn. Waar de snelste loper met 1. 19.54 over de finish kwam (Jim Kemper), reed Tim de Vries diezelfde afstand in 52.40. Wie weet kunnen wij Tim, of andere handbikers, vaker verwelkomen op ons sportpark.

Jong talent
Voordat de 2e Twiske Molenloop van start ging was de finale van de scholenestafette. Dit jaarlijkse evenement vond voor de 2e keer plaats. Op woensdag 7 november waren de voorrondes. 210 Kinderen van 7 scholen uit Landsmeer en Oostzaan vochten om een plaats in het estafetteteam van hun school, dat was opgesplitst in jongens- en meisjesteams en midden- en bovenbouwteams. Na de selectie konden alle kinderen ver- en hoogspringen en balwerpen. Wanneer zij alle onderdelen hadden gedaan konden zij een attentie ophalen in de kantine. Zondagochtend was de finale van de estafette. Bij sommige kinderen was al een mooie loopstijl te ontdekken en zij renden alsof hun leven er vanaf hing. Een mooi gezicht. Uiteindelijk was het De Stap die dit jaar de wisselbeker mee naar school mocht nemen. De Montessori, Augustinus en Wagemaker hadden een gelijk aantal punten, waardoor er naar de eindtijd gekeken moest worden. De Montessorischool eindigde op de 2e en de Wagemaker op de 3e plaats. De prijsjes en ook de attenties van 7 november waren verzorgd door Plemp C1000.

Tijdsregistratie met chip

Of het nu kwam doordat de tijdregistratie tegenwoordig met chip gaat, of door het zachte najaarszonnetje, er stonden wel 591 lopers aan de start. Becky Russell uit Amsterdam was van plan het rustig aan te doen vandaag. “Maar iedereen ging zo enthousiast van start dat ik vanzelf mee ging in het tempo”. Becky eindigde als eerste dame op de 21km in 1.37.51

Foto’s en uitslagen
Foto's en de complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiske Molenloop vindt plaats op zondag 9 december.

Starterstraining

Onze starterstraining komt er weer aan. Vanaf 14 maart 10 weken trainen.

Trainingslopen Road2Rotterdam

13 januari, 3 februari, 24 februari en 17 maart

Twiskemolenloop

4 februari, 4 maart 2018

Oudpapier ophaaldata

Ten oosten van het lint
20 januari, 17 februari, 17 maart, 21 april,
19 mei, 16 juni, 21 juli, niet in augustus
Ten westen van het lint
27 januari, 24 februari, 24 maart, 28 april,
26 mei, 23 juni, 28 juli, niet in augustus