571 lopers vonden hun weg naar AC Waterland

De laatste Twiskemolenloop van dit seizoen werd afgelopen zondag gelopen. Ondanks de minder mooie weersverwachting was het droog en tien graden. 571 lopers vonden hun weg naar AC Waterland. Nico Hemelaar van de organisatie blikt terug “We hebben een mooi seizoen gehad met veel bekende gezichten en ook veel nieuwe lopers. Dat valt mij op, want die kijken nog zoekend rond. Er zijn dit seizoen weer een aantal parcours-records gesneuveld dus we kunnen de website weer aanpassen.”

Dry fit shirt
Norbert Bijvoet uit Wognum is één van de 571 lopers die regelmatig aan de start staat van de Twiskemolenloop. “Het is een mooi, afwisselend en autovrij parcours. Maar waarvoor ik terug kom, is het T-shirt!” Lopers met een passe-partout konden vandaag hun dry fit-shirt ophalen. Elk jaar is het weer een andere kleur en staat er een andere uitspraak op.

Jong en oud
De Landsmeerse Kai van den Ende is 4 jaar en stond voor het eerst aan de start van de 1,5 kilometer, samen met zijn opa Paul Spiertz, de voorzitter van de AC Waterland. Kai vond het startschot erg hard klinken: “Ik deed mijn hand op mijn oor! Maar ik vond het superleuk met opa en nu ga ik elke dag trainen!” De Baarnse Hans Oostindiën is 70 jaar en heeft er al 14000 wedstrijdkilometers op zitten, bij elkaar gelopen in ongeveer 1000 loopjes. “In 1978 ben ik begonnen met hardlopen. In 1981 liep ik op uitnodiging van Nike de marathon van New York in 3 uur 10, een mooie ervaring. Toentertijd gingen nog niet zoveel Nederlanders naar het buitenland voor een marathon.”  Zondag stond Hans aan de start van de 10 kilometer.

Running Blind
Al eerder mocht AC Waterland lopers van Running Blind verwelkomen. Dit zijn lopers met een visuele beperking die met een buddy lopen. Alles draait daarbij om vertrouwen. Dit jaar gaat een team van Running Blind voor het eerst mee doen aan de Roparun, de bekende sponsorloop van Hamburg naar Rotterdam. Ook Nyash Karanja doet mee, zij heeft al eerder mee gedaan: “Het is heel zwaar, je slaapt onderweg bijna niet”. Buddy Gerrit Jacobs vertelt: “We trainen zo’n vier keer per week samen, we wonen bij elkaar in de buurt. Op dinsdag traint Nyash bij Running Blind, want ja dan moet ik gewoon werken”.

Foto’s en uitslagen
Foto’s en complete uitslagen zijn terug te vinden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop vindt plaats op 1 oktober. Op 22 maart begint er weer een starterscursus bij AC Waterland.

No Replies to "571 lopers vonden hun weg naar AC Waterland"


    Got something to say?

    Some html is OK