AC Waterland overhandigt cheque aan molenaar Twiskemolen

Molenaar Marcel Koop en zijn vrouw Marijke werden afgelopen zondag blij verrast met de mooie donatie van 4100 euro. Tijdens en na de Twiskemolenloop van oktober werd een inzamelingsactie gehouden voor de gedupeerde molenaar. AC Waterland besloot het ingezamelde bedrag te verdubbelen. Voorzitter Paul Spiertz maakte het bedrag bekend en had vanwege de Sinterklaastijd zijn verhaal in dichtvorm gegoten. De molenaar en zijn vrouw waren zichtbaar geraakt “Het is niet alleen het bedrag maar ook de betrokkenheid die ons zo raakt. Het is echt hartverwarmend”.

Glissende Meeuwen

De weerberichten gaven aan dat er kans was op een eerste ijsdag en vorst. Menige loper had het er over na de finish, zo ook de 28-jarige Joost Zaunbrecher “Het was glad! Zeker onder de bomenrij, de dauwdruppels bevroren zodra ze het wegdek raakten. Ik heb vooral de kantjes meegepakt”. Zaunbrecher komt als eerste over de finish op de 10km. Hij  is één van de ongeveer 50 Meeuwen uit Volendam. Volendammer Jan Vlak zet elk winterseizoen een competitie op van 12 wedstrijden. “Er is gezonde competitie onderling. We zijn geen echte vereniging dus er zijn geen regels. Er is eigenlijk maar één regel; je mag iedereen inhalen behalve een Meeuw!” “Ja, want dat kost punten” grinnikt een andere Meeuw, Simon Mooijer. “Het viel niet mee vandaag, want ik gliste aldoor weg en dat kostte energie.”

Gedreven om te winnen

Voor de start  van de 3 km. treffen wij de 13-jarige Jelle Bonenkamp uit Landsmeer. Hij kijkt bedenkelijk. “Ik word altijd tweede. Maar vandaag wil ik eerste worden.” Na de finish zien wij een breed lachende Jelle terug: “Eerste! Het was zwaar, want ik liep voorop. Eén jongen liep vlak achter mij. Maar op het laatst ben ik van hem weggelopen!”

Gezonde sport

De 79-jarige Marijke Dil loopt nog drie keer per week. Op vrijdags gaat ze altijd naar de duinen. “Ik heb altijd gesport en zolang ik gezond ben blijf ik het doen!” Deze viefe dame doet regelmatig mee aan de Twiskemolenloop, deze keer deed zij de 5 km. “Het was wel glad hoor, dus ik deed voorzichtig”. Mevrouw Dil stapte na afloop gewoon lekker op de fiets, terug naar Zaandam.

De volgende Twiskemolenloop is in het nieuwe jaar, op 5 februari 2017. De inschrijving is reeds geopend.

Foto’s en uitslagen zijn te vinden op www.twiskemolenloop.nl

No Replies to "AC Waterland overhandigt cheque aan molenaar Twiskemolen"


    Got something to say?

    Some html is OK