ACW-ers bikkelen door de Ardennen

Met 9 man gingen vertrokken wij zondag 28 januari 2018, rond 6 uur in de morgen richting Houffalize in België. Dit zou een ritje van ruim 3 uur zijn.

Ergens in Limburg hebben we nog een stop gemaakt voor een plaspauze en een ontbijtje/koffie, en daarna vlug doorkarren naar Houffalize.
De navigatie gaf aan dat wij om 9.25 uur zouden arriveren in het dorp. Start voor de 25 km was om 10 uur dus dat werd nog erg spannend. Eenmaal een parkeerplekje gevonden moesten we nog omkleden en de startbewijzen ophalen, en natuurlijk nog een plasje plegen.
Gelukkig waren wij ‘prima op tijd’, want toen de laatste van ons uit het toilet kwam viel direct het startschot. We konden zonder warming-up dus gelijk doorlopen.
Na de start was het meteen al klimmen. Daar is het parcours niet in veranderd. Geen vlakke meter, bijna 900 hoogtemeters bikkelen, we hebben over modderpadden gezwoegd en zijn rivieren overgestoken. Supergaaf avontuur hebben wij beleefd.
Het was een zwaar maar leuk parcours, en een zeer goed verzorgd evenement. De verzorgingsposten waren net een zoete inval, want wat wij gewend zijn in Nederland van verzorgingsposten is dat je water, energiedrankje kan krijgen, en wat fruit toe. Tijdens de Houffatrail: cola, water en voor de rest hebben ze pannenkoeken, waffels en winegums. Daar moesten de meeste wel aan wennen.

De eindtijden waren verschillend.

25 km:
Dennis Kreetz 2.22 uur
Jan Pieter Klaver 2.30 uur

Ed Boonders 2.37 uur
David Laout 3.01
Harry Klaver 3.03
Alfred Mulder 3.09

17 km:
Raymond van Bulderen 2.14 uur
John Muis en Mark 2.0? Is niet precies bekend.
Na afloop zijn we vrij direct terug naar huis gereden, en hebben we in Nederland nog een stop gemaakt om even met z’n allen wat te nuttigen. We waren om 18.00  uur weer terug in Landsmeer.
Het was een zeer zwaar maar leuk evenement en zeker aan te raden bij andere ACW-leden.
Door David Laout

No Replies to "ACW-ers bikkelen door de Ardennen"


    Got something to say?

    Some html is OK