Atletiekvereniging ACW is klaar voor nieuwe jeugdleden

De Atletiek Club Waterland in Landsmeer, verzorgt naast de andere leeftijdsgroepen, atletiek training voor de kleinsten: de pupillen (geboren in 2011 tm 2007). Vanaf december zijn er zes gediplomeerde en enthousiaste trainers bijgekomen die twee maal per week de training verzorgen op de atletiekbaan in Landsmeer.
Bij de pupillen wordt de training gegeven op een speelse wijze, waarbij toch aandacht voor techniek is. De kinderen krijgen een brede basis, alle atletiek onderdelen komen om de beurt aan bod, die zeer goed is voor de ontwikkeling en vijf motorische basis vaardigheden: lenigheid, snelheid, kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.
Zo wordt er getraind op de wedstrijd onderdelen die bestaan voor pupillen uit: sprint, langere afstanden, ver- en hoogspringen, kogelstoten  en balwerpen (als voorbereiding op het speerwerpen). Daarnaast wordt er uiteraard voorbereid op onderdelen die pas op latere leeftijd als wedstrijdonderdeel worden aangeboden. Daarom is er ook training op hordelopen, polsstokspringen, bandenslingeren (als voorbereiding op discuswerpen) en hinkstapspringen
Naast de training worden er enkele wedstrijden gedaan waar de pupillen in een ontspannen sfeer het geleerde in de praktijk kunnen brengen.
Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan 3x gratis een training meedoen om te kijken of atletiek wat voor je is.
De trainingstijden zijn op maandag en donderdag. Voor de pupillen geboren in 2011 en 2010
van 18:00 – 19:00  en geboren in 2009/2008/2007  van 19:00 – 20:00

No Replies to "Atletiekvereniging ACW is klaar voor nieuwe jeugdleden"


    Got something to say?

    Some html is OK