Cees Bakker overleden

Door de voorzitter

Zondag 9 februari bereikte ons het droevige bericht dat Cees Bakker, zeer gewaardeerd clublid van ACW, was overleden.
Cees was al langere tijd ziek en woonde vanwege zijn dementie de laatste jaren in het Jonkerhof in Landsmeer.
Wij condoleren zijn familie, beide dochters Marjan en Annemarie, schoonzoon Benno en de kleindochters en vrienden met dit grote verlies.

Cees was langdurig een zeer actief lid van ACW. Het duurlopen was zijn passie. Hij heeft vele kilometers afgelegd met de Lange Afstand Lopers (LAL) en heeft in zijn latere sportcarrière de loopgroep Woensdag Avond Lopers (WAL) opgericht.
Cees liep 40 marathons op vele plekken in de wereld. Zo heeft hij zelfs de Jungfrau marathon gedaan, een grote uitdaging. Naast het lopen was hij de grote animator binnen zijn loopgroepen en had hij een zeer sociaal karakter. Bij een blessure kon een loper altijd rekenen op een kaartje van Cees en hij hanteerde een bij vele lopers bekend 13-wekenschema in aanloop naar de marathon, waardoor vele anderen ook succesvol de marathon hebben uitgelopen.
Hoogtepunt was elk jaar de Berenloop op Terschelling, een sportief weekend waar Cees zelfs 10 jaar langs de grote organisator is geweest. Voor vele actieve deelnemers en hun aanhang was dit een onvergetelijke ervaring.
Cees liep in 2014 zijn 40e marathon in Amsterdam, opgedragen aan zijn eerder overleden lieve vrouw Ann, zelf ook langdurig lid van ACW. Een gedenkwaardige dag voor Cees en de familie, waarbij hij onder support van vele hardloopmaten, de 42,1 kilometer wist te volbrengen.
Naast de sportieve inspanningen regelde Cees trouw het clubblad, haalde hij vele kilo’s oud papier op, regelde hij de clubkleding en zorgde hij actief voor sponsoring van onze vereniging. Door zijn voortdurende inzet voor de club was hij lid van verdienste. Cees heeft een onuitwisbare indruk bij de vereniging achtergelaten, daarvoor zijn wij hem zeer dankbaar.

Cees, rust zacht, wij zullen je nooit vergeten!

Bericht van de familie

Cees is thuis, waar we in besloten kring afscheid nemen.

De ceremonie vindt plaats op 14 februari 2020 om 12:45 uur in de Buiksloterkerk (Buiksloterkerkpad 10 te Amsterdam).

Omstreeks 15:00 uur brengen wij Cees graag met u naar Ann op de RK begraafplaats St. Barbara (Spaarndammerdijk 312 te Amsterdam). Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren.

Correspondentieadres:
Kaaskoper 31, 1121 LP Landsmeer

2 Replies to "Cees Bakker overleden"

 • comment-avatar
  Selma Dag
  12 februari 2020 (21:47)
  Reply

  Is het misschien een mooi idee, als eerbetoon, dat we als ACWers allemaal in ons clubshirt gaan?

 • comment-avatar
  Jurriaan Brandsma
  12 februari 2020 (08:05)
  Reply

  Ik herinner me Cees als een man die ‘voor ging strijd’. Weer of geen weer: hij liep. Het moet ergens begin deze eeuw geweest zijn: er lag een dik pak sneeuw in het Twiske (… toen hadden we nog winters…). Veel lopers hadden de neiging op zondag ochtend om de warme kantine van ACW op te zoeken. Zo niet Cees: hij trommelde iedereen op en ging ons voor in een 1,5 uur durende ‘cross country’ training door het Twiske.
  Ook in later jaren (zelfs toen zijn ziekte al flinke sporen naliet) liep hij nog gewoon mee op woensdag.
  Dank Cees voor al je inspanning voor de club.Mijn medeleven aan zijn dochters, verdere familie en vrienden.


Got something to say?

Some html is OK