Oud papier

ACWaterland haalt al sinds 1969 in heel Landsmeer oud papier op. Met de opbrengsten van dit papier wordt de aanschaf van atletiekmaterialen en het onderhoud aan onze faciliteiten (zoals de atletiekbaan) ondersteund.

Goed voor het milieu. Goed voor de club.

Op elke derde en vierde zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) vertrekt er om half negen uur een groep ACW-vrijwilligers vanaf het parkeerterrein bij het sportpark.  Samen met de grote persauto’s weten zij in 3 tot 4 uur al het oud papier dat in Landsmeer klaarstaat te verzamelen.

Schema 2020

Ten oosten van het Lint
(zonder het Lint)

 

Ten westen van het Lint
(incl. het Lint zelf)
18 januari 25 januari
15 februari 22 februari
21 maart vervalt 28 maart vervalt
18 april 25 april
16 mei 23 mei
20 juni 27 juni
niet in juli niet in juli
15 augustus 22 augustus
19 september 26 september
17 oktober 24 oktober
21 november 28 november
19 december maandag 21 december

Wij zijn erg blij met al het oude papier dat u voor ons klaar wilt zetten. Wilt u zo vriendelijk zijn het papier zo veel mogelijk klaar te zetten op de aanbiedplaats van rolcontainers (kliko’s)?

Indien het ophalen van oud papier wordt afgelast (door extreme weersomstandigheden bijvoorbeeld) dan zullen wij dit op deze website vermelden.

Voor de duidelijkheid: Zuideinde, Dorpsstraat en Noordeinde vormen samen ‘het Lint’. De gemeente Landsmeer gebruikt deze scheidslijn bij het ophalen van afval. (Zie ook de gemeentelijke afvalkalender). De inzameling van Oud Papier op het Lint vindt plaats op de 4e zaterdag van de maand, tegelijk met de wijk ten westen van het Lint.