Oud papier

ACWaterland haalt al sinds 1969 in heel Landsmeer oud papier op. Met de opbrengsten van dit papier wordt de aanschaf van atletiekmaterialen en het onderhoud aan onze faciliteiten (zoals de atletiekbaan) ondersteund.

Goed voor het milieu. Goed voor de club.

Op elke derde en vierde zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) vertrekt er om half negen uur een groep ACW-vrijwilligers vanaf het parkeerterrein bij het sportpark.  Samen met de grote persauto’s weten zij in 3 tot 4 uur al het oud papier dat in Landsmeer klaarstaat te verzamelen.

Schema 2021

Ten oosten van het Lint
(zonder het Lint)

 

Ten westen van het Lint
(incl. het Lint zelf)
16 januari 23 januari
20 februari 27 februari
20 maart 27 maart
17 april 24 april
15 mei 22 mei
19 juni 26 juni
niet in juli niet in juli
21 augustus 28 augustus
18 september 25 september
16 oktober 23 oktober
20 november 27 november
18 december maandag 20 december

Wij zijn erg blij met al het oude papier dat u voor ons klaar wilt zetten. Wilt u zo vriendelijk zijn het papier zo veel mogelijk klaar te zetten op de aanbiedplaats van rolcontainers (kliko’s)?

Indien het ophalen van oud papier wordt afgelast (door extreme weersomstandigheden bijvoorbeeld) dan zullen wij dit op deze website vermelden.

Voor de duidelijkheid: Zuideinde, Dorpsstraat en Noordeinde vormen samen ‘het Lint’. De gemeente Landsmeer gebruikt deze scheidslijn bij het ophalen van afval. (Zie ook de gemeentelijke afvalkalender). De inzameling van oud papier op het Lint vindt plaats op de 4e zaterdag van de maand, tegelijk met de wijk ten westen van het Lint.