Diane geslaagde trainer

Beste clubgenoten,

Ik heb genoten van de hardloopopleiding, trainer loopgroepen niveau 3, die ik gedaan heb via AC Waterland. Het was pittig, maar zeer leerzaam.

Je krijgt zowel theorie als praktijk. De theorie bestaat uit zestien onderdelen: anatomie, blessure preventie, fysiologie, looptechniek, enz… Gedurende de opleiding krijg je zeven opdrachten die je moet maken, de eindopdracht is de perfecte training, maar ook een trainingsschema maken voor twaalf weken en een jaarschema-op-maat. Dit laatste vond ik een uitdaging, zeker omdat het voor iemand is uit loopgroep 1. Je moet dan goed letten op de balans in belastbaarheid. Voor het praktijkonderdeel moest ik zelf, om de week, een onderdeel van een les uitschrijven en geven. Elke cursist uit de groep doet dit. Hierdoor leer je ook veel van elkaar.

Tijdens en na afloop van elke cursusdag krijg je veel feedback, het is ook de bedoeling dat je zelf reflecteert op je gegeven onderdeel, en daarover een reflectieverslag schrijft.

We waren een hechte groep, ik heb bijzondere mensen ontmoet met wie ik gedurende de opleiding veel contact heb gehad, ook privé. Eigenlijk is leren heel fijn, ben dan ook dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Ik hoop het geleerde nu ook in de praktijk waar te maken.

Groet Diane

1 Reply to "Diane geslaagde trainer"

  • comment-avatar
    Selma
    13 april 2018 (22:47)
    Reply

    Wat een leuk verslag Diane! Ik weet dat je erg begaan met je loopgroep. Veel succes en plezier als looptrainer!


Got something to say?

Some html is OK