Nederlands kampioen verpulvert parcoursrecord Twiskemolenloop

Fervent hardloper Arjan de Haart heeft een leuk, persoonlijk verslag geschreven over de Twiskemolenloop van 30 oktober.
Nederlands kampioen verpulvert parcoursrecord Twiskemolenloop

Zondag 25 september vond de eerste Twiskemolenloop van het nieuwe seizoen plaats. Bij de start van de 10 kilometer was het direct al duidelijk: op deze afstand zou het parcoursrecord er wel eens aan kunnen gaan. Phanos-atleet Nils Pennekamp ging er als een speer vandoor, en bulderde met 20 kilometer per uur over de baan van AC Waterland richting recreatiegebied het Twiske.

Nu starten atleten wel vaker hard, maar die krijgen meestal al snel de rekening gepresenteerd. Nils Pennekamp (1987) is echter tweevoudig Nederlands kampioen. In 2015 pakte hij de nationale titel op zowel de 3 kilometer steeple chase als bij de korte cross. Die kan dus wel wat, en dat bleek. Soeverein en in een prachtige stijl vloog hij door het Twiske. De klok stond stil op 32.00, een verbetering van het parcoursrecord op de tien kilometer met maar liefst dik twee minuten. Nils had geen tijd voor even napraten of nagenieten. Hij stapte direct op zijn racefiets om naar zijn woonplaats Castricum te knallen, want hij is volop in voorbereiding voor de NK Duathlon: lopen, fietsen, lopen.
Nog een record? Warmste Twiskemolenloop ooit
Afgelopen zondag werd waarschijnlijk nog een record gebroken: de warmste Twiskemolenloop ooit. Eind september en dan 24 graden? Het zal zelfs in de ruim veertig jarige geschiedenis van de loop niet eerder zijn voorgekomen.

31,6 km als voorbereiding op Amsterdam marathon
Deze Twiskemolenloop kende naast de reguliere zes afstanden ook een 31,6 kilometer, speciaal om deelnemers van de Amsterdam marathon nog een laatste ‘dertiger’ aan te bieden. Een van de deelnemers was AC Waterland-atleet Pieter Bas Opheij: “Amsterdam wordt mijn marathondebuut. Samen met nog een man of vijftien van de club trainen we al maanden samen voor Amsterdam. Leuk en motiverend om met z’n allen naar die wedstrijd toe te trainen. Op het trainingsprogramma staan altijd een paar lange duurlopen, dus deze Twiskemolenloop van onze eigen club pakken we dan natuurlijk ook nog mee. Het ging prima, ondanks de warmte. Nu is het terugschakelen geblazen zodat we straks heel en uitgerust aan de start staan op 16 oktober. We hebben er zin in!”

Volledige uitslagen, foto’s en finishfilmpjes van deze Twiskemolenloop staan op www.twiskemolenloop.nl. De volgende Twiskemolenloop is op zondag 30 oktober.

Lopers op de 31,6 kilometer, in voorbereiding op de Amsterdam marathon

 

No Replies to "Nederlands kampioen verpulvert parcoursrecord Twiskemolenloop"


    Got something to say?

    Some html is OK