Nieuw bestuurslid presenteert zich!

Onverwacht telefoontje en twee vergaderingen verder

Enige tijd geleden werd ik op een avond gebeld door een voor mij onbekend nummer. De beller bleek Menoes te zijn, voorzitster van ACW.

Gekweld door een slecht geweten schoten er allerlei gedachtes door mijn hoofd: Waarom word ik gebeld door de voorzitster? Heb ik iets gedaan of heb ik wellicht iets verzuimd? Heb ik mijn quotum voor het oud-papier niet gehaald en word ik op het matje geroepen? Heb ik te langzaam gelopen op de Coopertest en word ik een groep teruggeplaats? Heb ik te snel gelopen op de Coopertest en word ik verzocht om mij voortaan te melden bij loopgroep 4 in plaats van loopgroep 3?

Mijn verbazing (en opluchting) was dan ook groot toen Menoes mij vertelde dat ACW op zoek was naar een nieuw bestuurslid en mij vroeg of ik eventueel belangstelling zou hebben om plaats te nemen in het bestuur. Na een afspraak en een goed gesprek met Menoes besloot ik dan ook dat ik mij graag kandidaat zou willen stellen. Tenslotte dragen we allemaal ons steentje bij als vrijwilliger en of dat nou gebeurt als oud-papierverzamelaar, lid van de schoonmaakploeg of Twiskemolenloop-hulp, het kost alle vrijwilligers tijd en energie, met als uiteindelijk resultaat een bloeiende en gezonde vereniging. Of ik mijn tijd en energie nou steek in schoonmaken of in een bestuurstaak maakt mij in principe niet heel veel uit en ik heb daarom dan ook ja gezegd op de vraag van Menoes.

Op de ALV in maart werd ik als kandidaat voorgedragen en naar goed Noord-Koreaans gebruik waren er geen tegenkandidaten en stemden alle aanwezigen in met mijn benoeming.

Ondertussen zijn we twee bestuursvergaderingen verder. Mijn indruk is zeer positief: Een leuke groep mensen die zich vol overgave inzet voor ACW. Er wordt een grote vari√ęteit aan onderwerpen behandeld: Van een aanvraag of het clubterrein door een Belgische groep festivalgangers gebruikt mag worden als tijdelijk kampeerterrein (nee), kwesties over de nieuwe AVG-wetgeving en de consequenties voor de club (beperkt), de begroting voor het onderhoud (belangrijk) en het meerjarenbeleid ten aanzien van een scala aan onderwerpen (interessant). Leuk om over mee te denken en mijn steentje hieraan te kunnen bijdragen.

Nog even iets over mijzelf: Ik ben 51, getrouwd, woon in Landsmeer en ben vader van twee prachtige dochters van 13 en 16 die beiden hun sportieve aspiraties richten op hockey in plaats van atletiek. Naast mijn hardloopactiviteiten bij ACW ben ik vaak te vinden bij de buren van Heb Durf (de tennisballen op het ACW-terrein zijn vrees ik voor een groot gedeelte van mijn racket afkomstig. Er wordt nog aan de techniek geschaafd). Als het hard waait ben ik op het water te vinden met een surfplank. Ik werk in Amsterdam Noord waar ik elke dag lekker en zeer milieuvriendelijk op de fiets naar toe ga. Geen gebrek aan sport in mijn leven dus. Als afsluiting nog een kleine aanmoediging: Het bestuur van ACW is op zoek naar een nieuw bestuurslid. Ik hoop dat ik voor het voetlicht heb kunnen brengen dat een bestuursfunctie afwisselend en interessant is. Indien je meer zou willen weten over het bestuur en wat jij daarin eventueel zou kunnen betekenen, schiet een van ons aan tijdens een training of bel of mail!

Met vriendelijke groet,

Norbert Deelstra

 

No Replies to "Nieuw bestuurslid presenteert zich!"


    Got something to say?

    Some html is OK