Opnieuw verscherping coronamaatregelen bij ACW

Beste leden van AC Waterland,

Op 1 juli konden wij u melden dat een groot aantal beperkende maatregelen rondom de sport waren opgeheven. Dit betekende voor ons als vereniging dat de kantine werd heropend en dat ook publiek (ouders) op de baan weer welkom waren. Helaas zijn op de persconferentie van maandagavond door onze premier en minister van volksgezondheid, welzijn en sport een aantal strenge maatregelen afgekondigd, die nodig zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent voor AC Waterland, met ingang van dinsdag 29 september, de volgende beperkingen:

 • Publiek bij de training en wedstrijden wordt niet toegestaan.
 • Sluiting van de kantine.
 • Voor buiten geldt dat er maximaal 40 mensen bijeen mogen komen.

Wij vragen de ouders van onze jeugdleden de kinderen tot aan het toegangshek te brengen en ze aldaar ook weer op te halen. De kleedruimtes blijven (vooralsnog) geopend.

De maatregelen zijn voor in ieder geval drie weken afgekondigd. Wij wachten de verdere berichtgeving van de overheid af.

Eerder afgekondigde maatregelen, zoals gepubliceerd op 1 juli, zijn deels weer gewijzigd. Graag wijzen wij u hierbij op de algemene maatregelen:

Houd altijd 1,5 meter afstand.

 • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
 • Nies en hoest in uw elleboog.
 • Was vaak uw handen met zeep.
 • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
 • Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

Alleen samen krijgen wij het coronavirus onder controle, daarbij hebben wij als sportvereniging ook een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Wij danken u zeer voor uw medewerking en hopen dat het “nieuwe normaal” binnen afzienbare tijd zal aanbreken, waarbij een ieder weer ongehinderd kan genieten van de atletieksport!

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Met sportieve groet, namens het bestuur ACW

Piet Kelder

No Replies to "Opnieuw verscherping coronamaatregelen bij ACW"


  Got something to say?

  Some html is OK