R2R-interview van onze razende reporter

Trainingsloop Road 2 Rotterdam: 30km 

Zaterdag 23 februari was het weer zover. Een prachtige dag voor de derde van de vier trainingslopen ter voorbereiding op de Marathon van Rotterdam.

Elke keer komen er wat kilometers bij, deze keer werd er 30 kilometer gelopen. Vorige keer waren dat er nog 25.

Onze razende reporter sprak met een van de deelneemsters die mee was met de pacers op het tempo 6.15 m/km.

 

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Bianca en ik kom uit Voorschoten.

Waarom heb je gekozen voor ACW?

Voor mij lag de keuze tussen Rotterdam of Landsmeer. Ik vind het leuk om op nieuw terrein te lopen; ik kende het Twiske nog niet. Daarbij vind ik het prettiger om op zaterdag te lopen, vandaar dat ik voor Landsmeer heb gekozen.

Wordt dit je eerste marathon?

Ja, klopt! De marathon van Rotterdam wordt mijn eerste.

Hoe gaan de voorbereidingen?

Die gaan goed! Ik lig op schema, ondanks dat ik een vervelende blessure aan mijn teen heb gehad. Ik moest weer helemaal opnieuw beginnen met trainen, maar het gaat goed.

Heb je nog tips of trucs voor andere mensen die dezelfde ambitie hebben?

Zeker! Begin vooral op tijd. Zeker als je de 40 al bent gepasseerd kost het gewoon wat langer mocht je een blessure krijgen. Een andere tip is om iemand te zoeken met wie je samen kan lopen. Dat hoeven niet dezelfde afstanden te zijn die jij loopt maar iemand die 10 of 15 kilometer met je meeloopt is al heel prettig. En ik ben gestopt met het drinken van alcohol; dat bevalt me goed. Sowieso gezonde voeding: veel groente en fruit!

Bedankt Bianca (op foto in turquoise shirt) en veel success in Rotterdam!

Enthousiast geworden om ook aan een trainingsloop mee te doen?

De laatste loop die ACW organiseert is op 16 maart 2019. De start is 10.00 en de kosten zijn 5,-.

No Replies to "R2R-interview van onze razende reporter"


    Got something to say?

    Some html is OK