Tijdelijke extra verzwaring coronamaatregelen per 4 november

Het is u vast en zeker niet ontgaan, dat tijdens de persconferentie van 3 november er een tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown van 14 oktober 2020 is afgekondigd. Alle extra maatregelen zijn terug te vinden op de website van de rijksoverheid. Kijk ook regelmatig op de site van de Atletiekunie voor de laatste ontwikkelingen.

Ook voor onze vereniging is een aantal regels direct van toepassing. Sporten is alleen nog beperkt mogelijk, nog beperkter dan de afgelopen twee weken. Kort samengevat:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband toegestaan, ook wedstrijden onderling met teams van de eigen club.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Groepslessen zijn verboden.
  • Geen publiek.

De gewone trainingen en ook die in groepjes van vier, zoals we afgelopen weken deden, zijn de komende weken dus niet mogelijk. De trainers van de loopgroepen van onze club zullen via de verschillende app-groepen laten weten of er komende twee weken nog enige vorm van looptraining kan worden aangeboden. Het bestuur steunt hen ook in de keuze de trainingen tijdelijk op te schorten, aangezien trainingen in groepen met max 4 personen al een uitdaging was. Overleg in de groepsapp van uw loopgroep met wie u in tweetallen eventueel toch nog kunt hardlopen.

Het bestuur vraagt begrip voor deze aanscherping. Bij deze de oproep aan iedereen om zich opnieuw te houden aan deze vernieuwde maatregelen. Laten we hopen dat het virus daardoor verder wordt ingedamd.

Vanaf 19 november gaan we terug naar de huidige beperking van max 4 sporters in teamverband. Medio december 2020 volgt een nieuw besluit van de overheid.

Veel (individueel) sportplezier gewenst, blijf vooral gezond en graag tot ziens op onze mooie vereniging. Hou vol!

 

No Replies to "Tijdelijke extra verzwaring coronamaatregelen per 4 november"


    Got something to say?

    Some html is OK